QN Sport+ Television N.V.

Pérez wil dat Red Bull betrouwbaarheid in de gaten houdt na ‘weekend om te vergeten’

Na zijn tweede uitvalbeurt van het seizoen roept Sergio Pérez Red Bull op om de betrouwbaarheid in de gaten te houden. De Grand Prix van Canada was uiteindelijk ‘een weekend om te vergeten’ voor de Mexicaan en nummer twee in het kampioenschap.

Pérez moest van de dertiende startplek komen na een crash in Q2. Hij begon op de harde band en hoopte langzaamaan vooruitgang te boeken en slaagde daar ook in, maar na negen ronden hield het op: de RB18 kampte met problemen en Pérez moest de bolide naast de baan parkeren.

“Het was een weekend om te vergeten”, zei Pérez na de race. “We vermoeden dat het een versnellingsbakprobleem was, ik zat helaas vast in één versnelling.” Tot de uitvalbeurt zag het er wel goed uit. “Ik had een goede start, reed op de harde band en boekte vooruitgang.”

“Ik had eindelijk Daniel (Ricciardo, red.) in de McLaren buiten de DRS-afstand gekregen en het had een race moeten zijn waarin ik me een weg naar voren zou banen, dit is dus jammer”, vervolgt Pérez. “Ik had het gevoel dat ik genoeg potentie had om veel plaatsen goed te maken en goede punten te pakken.”

Door de uitvalbeurt ziet Pérez het gat naar teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen groeien tot 46 punten. Hij staat nog altijd op de tweede plaats, net voor Charles Leclerc, en heeft nog steeds hoop op de titel. “We moeten de betrouwbaarheid in de gaten blijven houden omdat een nulscore erg pijnlijk en kostbaar is als je voor het kampioenschap strijdt”, roept Pérez het team op om scherp te blijven.

DTSNV

“Met nieuwe regels zullen er altijd nieuwe problemen opdoemen. Deze doet pijn, het was voor mij een weekend om te vergeten. Ik wil dit dan ook vergeten en doorgaan naar Silverstone”, besluit de Red Bull-coureur.

 

 

 

Bron:Formule1.nl