QN Sport+ Television N.V.

Petrucci boekt op Mugello eerste zege MotoGP

Danilo Petrucci moest er lang op wachten, maar de Italiaanse motorcoureur heeft eindelijk zijn eerste overwinning in de MotoGP binnen. De 28-jarige coureur deed dat ook nog eens voor eigen publiek bij de Grote Prijs van Italië, op het circuit van Mugello. Hij bezorgde zijn renstal Ducati voor het derde jaar op rij de zege in de ‘thuisrace’, niet ver van het hoofdkwartier in Bologna.

Vorig jaar won Jorge Lorenzo voor Ducati op Mugello, in 2017 pakte Andrea Dovizioso de winst. De Italiaanse kopman van Ducati kwam nu als derde over de finish, achter wereldkampioen Marc Márquez die van poleposition was gestart. De Spanjaard nam bij het ingaan van de laatste ronde de leiding door het Ducati-duo te passeren, maar hij ging daarna in een bocht iets te wijd.

Petrucci profiteerde dankbaar. Hij wist Márquez op de streep net achter zich te houden. De Italiaan rijdt al sinds 2012 in de MotoGP, maar winnen deed hij nog nooit. Petrucci eindigde wel al zeven keer op het podium.

Márquez gaat aan kop in de WK-stand met 115 punten, Dovizioso is de nummer twee met twaalf punten minder. Alex Rins, die als vierde over de finish kwam, staat derde met 88 punten. Petrucci neemt met 82 punten de vierde plek in.

Valentino Rossi beleefde een race om snel te vergeten. De 40-jarige Italiaan ging onderuit met zijn Yamaha. Rossi was in de kwalificatie al niet verder gekomen dan de achttiende plek.

Bo Bendsneyder eindigde in de Moto2 buiten de punten: negentiende. De winst ging naar de Spanjaard Alex Márquez. Hij verkleinde in het WK de achterstand op de Italiaanse koploper Lorenzo Baldassarri, die vierde werd, tot twee punten (88-86). Bendsneyder heeft dit seizoen vijf punten bij elkaar gereden.

Volgepakte tribunes op het circuit van Mugello zien hoe Danilo Petrucci zijn belagers Andrea Dovizioso en Alex Rins voor blijft.

 Volgepakte tribunes op het circuit van Mugello zien hoe Danilo Petrucci zijn belagers Andrea Dovizioso en Alex Rins voor blijft.
Ducati's Danilo Petrucci (l).
Ducati’s Danilo Petrucci (l).

Bron: AD.nl