QN Sport+ Television N.V.

Petrucci wint race vol spektakel op Le Mans

De negende race van het seizoen in de MotoGP leverde wéér een nieuwe winnaar op. Op het circuit van Le Mans pakte de Italiaan Danilo Petrucci de zege na een wedstrijd vol spektakel.

Het betekende de eerste zege van het seizoen voor de Ducati-coureur die was gestart vanaf de derde plek. De race begon wat later dan gepland omdat het kort een paar minuten voor aanvang begon te regenen. Iedereen gingen meteen naar de pits om (banden)aanpassingen te doen. Voor een aantal coureurs betekende het de eerste natte race in de MotoGP. Dat zorgde voor extra spanning, maar het was uitgerekend routinier Valentino Rossi die in de eerste ronde onderuit ging. Het betekende de derde valpartij op rij voor de Italiaan, die kort na z’n val de strijd staakte.

In het restant gebeurde er van alles op het (deels) natte circuit, met Petrucci als uiteindelijk winnaar. Misschien nog wel opmerkelijker was de tweede plek van Alex Marquez. Het broertje van de geblesseerde wereldkampioen Marc Marquez begon de race vanaf plaats achttien en rukte op indrukwekkende wijze op. Het betekende zijn eerste podiumplek in de MotoGP én het eerste podium voor Honda dit seizoen. KTM-coureur Pol Espargaro werd derde.

Tussenstand

Fabio Quartararo, de Franse leider in de WK-stand, stelde teleur in zijn thuisrace. Hij startte op pole position, maar zakte in de regen al snel ver terug en werd uiteindelijk negende. De Yamaha-coureur blijft wel de leider in de tussenstand voor het WK.

Twee keer in Spanje

De komende twee weken zijn de motorcoureurs weer te bewonderen in Spanje voor twee races op het Aragon-circuit. In totaal staan er dit seizoen nog vijf races op het programma. De laatste is op 22 november in Portugal.

 

 

Bron: AD.nl