QN Sport+ Television N.V.

Pirlo alsnog opgeroepen voor Squadra Azzurra

pirlo opgeroepen

Wie dacht dat Andrea Pirlo na het WK in Brazilië international af zou zijn komt bedrogen uit. De ervaren spelmaker is vandaag opgeroepen voor de nationale voetbalploeg van Italië. Bondscoach Antonio Conte deed alsnog een beroep op de 35-jarige middenvelder doordat Giacomo Bonaventura met een dijbeenblessure afhaakte.

Pirlo was onder Conte de architect van het elftal van Juventus dat drie seizoenen op rij kampioen werd in de Serie A. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat de trainer terugvalt op zijn smaakmaker. Toch verklaarde Pirlo afgelopen seizoen al eens dat het WK zijn laatste optreden in de Italiaanse ploeg zou worden.

Italië strandde in Brazilië al in de groepsfase en daarmee leek de interlandcarrière van Pirlo voorbij, maar na de vroege uitschakeling gaf de middenvelder toch al zachtjes een hint dat hij langer beschikbaar zou blijven voor zijn land. Dat bleek vandaag waarheid.

Pirlo miste zelf bij zijn club Juventus de eerste maand van het seizoen door een heupblessure. Mede daarom was hij door Conte buiten de selectie gelaten voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Azerbeidzjan (vrijdag thuis) en Malta (13 oktober uit).

ad.nl