QN Sport+ Television N.V.

Politie valt hotel van wielerploeg Wout Poels binnen

Wout Poels en zijn teamgenoten van Bahrain Victorious hebben woensdagavond onverwachts bezoek gekregen. De politie viel het hotel van de ploeg binnen.

„Het gaat om het verkrijgen, transporteren, bezitten en importeren van een verboden middel of een verboden gebruiksmethode door een renner die daar geen medisch voorschrift voor heeft”, aldus de openbaar aanklager in Marseille.

Teammanager Milan Erzen heeft bevestigd dat de agenten de hotelkamers van de renners en ook de teambus hebben doorzocht. Gegevens van de trainingen van de renners werden in beslag genomen.

„Het was niets speciaals. Ze hebben om trainingsgegevens van de renners gevraagd, de bus gecheckt en dat was het”, aldus Erzen tegen Cyclingnews. „Ze hebben de renners een uur gestoord en zeiden uiteindelijk ’bedankt’. Ze hebben niet verteld wat de reden van hun bezoek was. Dat gaan we vandaag via onze advocaten achterhalen.” Het team bevestigde ook dat er geen arrestaties zijn verricht. Movistar was ook in hetzelfde hotel in Pau, maar zij kregen geen bezoek van de autoriteiten.

Volgens ploegleider Vladimir Miholjevic hadden de agenten geen officiële papieren bij zich om aan te tonen dat ze het hotel mochten doorzoeken. „Toch hebben we aan alle verzoeken voldaan. We houden ons aan alle regels en werken altijd op een professionele manier samen. Dit hele proces had wel invloed op het herstel van onze renners en de planning van het eten.”

Wout Poels

Poels is de leider van het bergklassement in de Tour. De 33-jarige Nederlander, die de bolletjestrui al een paar dagen draagt, heeft in het klassement elf punten voorsprong op geletruidrager Tadej Pogacar. De Sloveen won woensdag op overtuigende wijze de Koninginnenrit in de Tour. “Er is van alles gebeurd. De politie kwam alles controleren”, vertelde Poels aan de NOS.

„Ik heb gewoon rustig meegewerkt en alles gezocht voor ze, maar er was niks. Het was even minder. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, dus het was wel een bijzondere ervaring. Maar daarna moest de knop om. Het wordt een van de belangrijkste dagen in mijn carrière en daar gaan we voor vechten”, aldus Poels over de strijd om de bergtrui. „Ik moet punten pakken op de Tourmalet. Dat is mijn missie, mijn streep in deze etappe. Als ik verder kan geraken is dat beter, maar vanaf dan is het niet in mijn handen wat er gebeurt.”

De achttiende etappe gaat donderdag door de Pyreneeën, van Pau naar Luz Ardiden. De renners moeten twee bergjes van de vierde categorie over en twee bergen van de buitencategorie. De aankomst is bergop.

 

 

Bron:Telegraaf.nl