QN Sport+ Television N.V.

Polsblessure kwelt Luiten

Golfer Joost Luiten heeft zich met een polsblessure afgemeld voor het WK matchplay van deze week in het Amerikaanse Austin. Hij laat het gewricht onderzoeken door een sportarts en hoopt dat drie weken rust voldoende is voor herstel, laat hij weten op zijn website.

Luiten won vorige maand nog het Oman Open, zijn zesde toernooiwinst op de Europese Tour, en speelde daarna het toptoernooi uit het World Golf Championship in Mexico en het India Open.

,,Ik weet zelf nog niet exact wat de last aan mijn pols betekent. Het is opgekomen in Nederland in de week dat het hier zo koud was, in de week voor het toernooi in Mexico. Het is de linkerpols waaraan ik geopereerd ben in 2010 en die was wat stijver geworden. Dat is wel vaker het geval, maar meestal trekt het weer weg na rust en behandelingen. Maar nu is de pols stijf gebleven en het is zelfs ietsje erger geworden”, aldus de 32-jarige Rotterdammer.

De nummer 71 van de wereld baalt er wel van dat hij het WK matchplay mist, een toernooi waar de hele wereldtop aanwezig is. ,,Het is een mooi en groot toernooi en ik heb mijn best gedaan om me ervoor te kwalificeren. Maar dit hoort bij topsport. Je kunt ervoor kiezen om koste wat kost te willen spelen of je kunt aan de lange termijn denken en aan alle toernooien die later dit jaar volgen. Een pols is heel complex en kun je niet ontzien bij een ronde golf, een pols krijgt bij elke bal een flinke klap. Ik kies voor de lange termijn.”

door:ad.nl