QN Sport+ Television N.V.

‘Poster dunk’ Wiggins gaat wereld over, Warriors kunnen Finals ruiken

Ook Game 3 is een prooi voor Golden State Warriors gebleken. Door de 100-109 overwinning staan de Warriors op een 3-0 voorsprong in de Western Conference Finals tegen Mavericks. Nog één overwinning heeft de ploeg van Steve Kerr nodig om de NBA Finals te bereiken. Napraten doet men toch vooral over de fantastische ‘poster dunk’ van Andrew Wiggins.

Wiggins was in vorm vannacht in het American Airlines Center in Texas. Hij maakte 27 punten, maar het ging maar over één punt van hem: een waanzinnige ‘poster dunk’ van Wiggins is het moment van de NBA-nacht.

Missers van Dallas
Dallas had het opnieuw lastig met het raken van de open schoten. Het spel van de Mavericks draait om het benutten van driepunters, alleen net als in de eerste en tweede wedstrijd viel het schot van buiten de driepuntslijn niet. Schutters Reggie Bullock raakte geen van zijn zeven pogingen en ook de Duitse Maxi Kleber wist geen enkele driepunter binnen te schieten.

 

Spencer Dinwiddie hielp de Mavericks meermaals over het dode punt heen en zorgde met handje vol scores ervoor dat zijn ploeg in de wedstrijd bleef. Ook Luka Doncic was scorend weer goed uitmuntend, hij tekende aan voor 40 punten. Maar het tweetal kon niet opboxen tegen het team van de Warriors.

De ploeg uit San Franscisco leverde een puike teamprestatie onder aanvoering van Steph Curry, die namens Golden State Warriors 31 punten maakte, 11 assists en 5 rebounds had.

 

DTSNV

Door de overwinning kan zesvoudig NBA-kampioen Golden State Warriors zich dinsdagnacht plaatsen voor de Finals.

espn.nl