QN Sport+ Television N.V.

Premier League-clubs ronden miljoenendeals met Salzburg en Sevilla af

Aston Villa en Leeds United hebben donderdagavond allebei een nieuwe speler verwelkomd. De club uit Birmingham neemt verdediger Diego Carlos over van Sevilla, terwijl Leeds een miljoenenbedrag neertelt voor de Amerikaan Brenden Aaronson.

 

Aaronson komt over van Red Bull Salzburg, dat volgens Engelse media 29 miljoen euro ontvangt voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. Leeds-manager Jesse Marsch werkte bij de kampioen van Oostenrijk al samen met de Amerikaanse international, voor wie Salzburg in januari 2021 nog slecht vijf miljoen euro overmaakte aan Philadelphia Union.

Waar Aaronson voor Leeds de eerste grote zomeraankoop is, heeft Aston Villa met Diego Carlos al zijn derde aanwinst binnen. Eerder kwam Boubacar Kamara transfervrij over van Olympique Marseille en lijfde de club van manager Steven Gerrard Philippe Coutinho definitief in, nu verruilt ook zijn landgenoot Diego Carlos de Spaanse competitie voor de Premier League.

 

DTSNV

Diego Carlos was de afgelopen drie seizoenen een belangrijke speler in de achterhoede van Sevilla, dat hem in 2019 in de Ligue 1 had opgepikt bij FC Nantes. Destijds kostte de nu 29-jarige verdediger zo’n vijftien miljoen euro, nu betaalt Aston Villa het dubbele. In januari probeerde Newcastle United de Braziliaan al aan te trekken, maar toen wilde Sevilla hem niet laten gaan.

vi.nl