QN Sport+ Television N.V.

Profosoe boekt lokaal en internationaal success in 1 weekend

Op zaterdag 7 oktober zijn selectie wedstrijden voor de Consude Games, welke in December zullen plaatsvinden, gehouden. Laatstgenoemde spelen worden jaarlijks georganiseerd voor sporters die in het betreffend jaar de leeftijd van 15 jaar nog niet hebben bereikt. De Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen worden voor de 23e keer gehouden, en Suriname zal voor de zesde keer participeren.

Alicia Grootfaam, die tijdens de vorige Consude Games een zilveren medaille voor Suriname binnensleepte, toonde, tijdens de selectie wedstrijden, met een worp van 32.10 meter op het onderdeel Discuswerpen, in vorm te zijn. Bij Kogelstoten won zij eveneens met een afstand van 11.67 meter.

Het was echter Jair Soekhlal die de show stal. Elke keer wanneer de lat hoger werd geplaatst, tijdens het verspringen, slaakte het stadion een kreet van opluchting bij het passeren van de lat. Het gelukte hem uiteindelijk om 1.75 meter hoog te springen. Een heel bijzondere prestatie voor een 14 jarige atleet. Zijn trainer Deon Boldewijn toonde zich zeer verheugd en zei dat het intensief trainen haar vruchten afwerpt.

Terwijl de Profosoe atleten zich lokaal inzetten om deelgenoot te worden van de 2017 Consude selectie, was een andere Profosoe atleet, genaamd Navaro Aboikoni, ongeveer 4000 kilometer verder in Chile, bezig ons land op medaille lijst, toe te voegen. Met een sprong van 14.53 won Navaro brons op het onderdeel Hinkstapspringen tijdens de Zuid-amerikaanse Spelen Under 18 years.

Al bij al is het een heel vruchtbaar weekend voor Profosoe atleten geweest.

Bron: M. Dompig, secretaris av Profosoe