QN Sport+ Television N.V.

‘PSG komt meteen in actie na openlijke flirt Barcelona met Messi’

Als reactie op de flirt van Barcelona met Lionel Messi, is Paris Saint-Germain met een nieuw contractvoorstel gekomen. Op die manier hoopt de kampioen van Frankrijk een terugkeer van de Argentijnse sterspeler in Camp Nou te voorkomen.

Barcelona sloot eerder deze week bij monde van vicevoorzitter Eduard Romeu niet uit dat Messi terugkeert. De 35-jarige linkspoot vertrok vorig jaar nog vanwege de slechte financiële situatie, maar het zou nu ‘haalbaar’ zijn om de verloren zoon weer in de armen te sluiten. ‘Hij is een clubicoon, dit zal altijd zijn thuis zijn.’

Volgens radiostation Cadena SER zijn die uitspraken ook in Parijs niet onopgemerkt gebleven. PSG zou Messi inmiddels een aanbieding hebben gedaan, waarbij hij voor hetzelfde salaris (zo’n dertig miljoen euro per jaar) zijn in 2023 aflopende verbintenis met een jaar kan verlengen, met een optie voor nog een tweede seizoen.

Dat de intenties van PSG serieus zijn, zou blijken uit het feit dat voorzitter Nasser Al-Khelaïfi zich hoogstpersoonlijk bemoeit met de toekomst van Messi. De Qatarese zakenman leeft al tijden op gespannen voet met Barcelona. Eerder deze week uitte Al-Khelaïfi nog openlijk zijn twijfels over het financiële beleid van de Catalanen.

 

DTSNV

Waarschijnlijk zou de PSG-baas het dan ook moeilijk kunnen verkroppen als Messi na twee jaar weer terugkeert naar Barcelona. Op dit moment ligt het volgens Spaanse media het meest voor de hand dat de Argentijn na dit seizoen kiest voor een avontuur in de Major Lague Soccer, maar alle opties liggen naar verluidt nog op tafel.

vi.nl