QN Sport+ Television N.V.

‘PSG optimistisch over aanblijven Xavi Simons ondanks interesse Barcelona’

Paris Saint-Germain is tevreden over Xavi Simons en hoopt dat de middenvelder langer aan de club gebonden blijft. Daar hebben de Parijzenaren goede hoop op, ondanks sluimerende interesse van clubs uit het buitenland.

Volgens Foot Mercato zijn ze bij PSG optimistisch over het aanblijven van Simons. De Nederlandse jeugdinternational heeft een aflopend contract, maar sportief directeur Leonardo maakt zich hard voor een flink verbeterd contract voor de talentvolle creatieveling. Na het vertrek van meerdere grote talenten, waarvan Christopher Nkunku een pijnlijk voorbeeld is, is PSG huiverig voor nog zo’n flater.

 

Een nieuwe deal zou Simons vast onderdeel van de selectie van de Parijzenaren maken. Toch durven de hoofdstedelingen zich nog niet rijk te rekenen. Barcelona en Bayer Leverkusen zien namelijk ook wel toekomst in de zoon van voormalig Eredivisie-aanvaller Regilio Simons.

Woensdagavond kan Simons met PSG landskampioen worden. Op bezoek bij Angers moet dan gewonnen worden, terwijl runner-up Olympique Marseille dan punten moet laten liggen. Franse media verwachten speeltijd voor de Nederlander, vanwege de afwezigheid van Lionel Messi.

 

Stakende supporters
Frappant genoeg kan PSG de titel woensdag vieren terwijl de supporters van de Franse grootmacht staken. Een actie die ingezet werd na de uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid en nog tot en met de topper tegen Marseille van afgelopen weekend gehandhaafd werd. Iets wat leidde tot een confrontatie met de spelers, waaronder aanvoerder Marquinhos.

 

DTSNV

‘Ze moeten hun trots opzij schuiven’, zei de Braziliaan na afloop van het gewonnen kemphanengevecht. Desondanks lijkt dat voorlopig echter niet te gebeuren. Daardoor kan het zomaar een timide kampioensnacht worden voor Simons en zijn ploeggenoten.

vi.nl