QN Sport+ Television N.V.

PSG verovert Coupe de la Ligue

psg

Paris Saint-Germain is voor de vierde keer winnaar geworden van de Coupe de la Ligue. De winnaar van 1995, 1998 en 2008 won in de finale in het Stade de France met 2-1 van Olympique Lyon, dat voor de vijfde keer in de finale stond, maar alleen in 2001 aan het langste eind trok.

Edison Cavani eiste voor rust de hoofdrol voor zich op. De spits tikte na een fraaie aanval al snel de 1-0 binnen en was na een half uur trefzeker vanaf stip nadat doelman Anthony Lopes PSG-middenvelder Lucas (buiten de zestien) getorpedeerd had. De Uruguayaan was daarnaast nog twee keer dicht bij een treffer.

PSG, zonder Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel, domineerde lange tijd, maar een schuiver van Alexandre Lacazette bracht de spanning terug. Lyon speelde daarna een stuk beter, was ook gevaarlijk, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Tweede bekertoernooi

De Coupe de la Ligue is het tweede bekertoernooi van Frankrijk, te vergelijken met de League Cup in Engeland. De finale van de Coupe de France, de Franse FA Cup, gaat op 3 mei tussen Stade Rennes, waar oud-PSV’er onder contract staat, en Guingamp, dat verrassend AS Monaco uitschakelde.

nos.nl