QN Sport+ Television N.V.

‘PSG zet Pochettino na landstitel bij het grofvuil, opvallende naam biedt zich aan’

Mauricio Pochettino lijkt definitief bezig aan zijn laatste weken als trainer van Paris Saint-Germain. Een dag na het behalen van de landstitel pakt Le Parisien uit met het nieuws dat de Argentijnse oefenmeester na dit seizoen moet wijken.

Het landskampioenschap lijkt niet genoeg te zijn om Pochettino in het zadel te houden. Dat PSG er onder zijn leiding er niet in is geslaagd om potten te breken in de Champions League, wordt de oud-speler van de club aangerekend. Real Madrid versperde de Franse grootmacht vorige maand de weg naar de kwartfinale van het miljardenbal.

 

Het bestuur van PSG hoopt met een andere trainer aan het roer wél Europees succes te kunnen boeken. Overigens lijkt Pochettino niet rouwig te zijn om een vertrek uit het Parc des Princes. De Argentijn zou zelf ook de deur achter zich dicht willen trekken in Parijs. Manchester United leek lange tijd te hengelen naar zijn diensten, maar koos deze week voor Ajax-trainer Erik ten Hag.

Conte spitst de oren
Pochettino volgde op 2 januari vorig jaar de ontslagen Thomas Tuchel op bij PSG, de club die hij tussen 2001 en 2003 diende als speler. Onder zijn leiding won PSG vorig seizoen de Franse Super Cup en de Coupe de France en deze jaargang de landstitel. In de Champions League bleek achtereenvolgens de halve finale en de achtste finale het eindstation.

 

DTSNV

Volgens Le Parisien heeft Antonio Conte zich al aangeboden als opvolger van Pochettino. Dat is opvallend, want de Italiaanse oefenmeester beschikt nog over een doorlopend contract bij Tottenham Hotspur. Conte is met Spurs nog volop in de race om een Champions League-ticket. De achterstand op nummer vier Arsenal bedraagt met nog vijf duels te gaan slechts twee punten.

vi.nl