QN Sport+ Television N.V.

PSV en Cillessen verkennen zomerse transfer

PSV ziet in Jasper Cillessen een goede kandidaat om komend seizoen eerste doelman te worden in Eindhoven. Met de ervaren 32-jarige keeper zou de rust onder de lat bij PSV terug moeten keren.

 

De eerste verkennende gesprekken tussen de club en het management van Cillessen hebben intussen plaatsgevonden. PSV is bereid die naar de volgende fase te brengen, naar serieuze onderhandelingen. Valencia laat op dit moment nog niet het achterste van de tong zien en het is duidelijk dat de club uit La Liga een transfersom voor de 61-voudig international wil hebben. Ook de salariseisen van Cillessen kunnen nog een obstakel vormen voor PSV.

Toch staat de doelman open voor een terugkeer naar Nederland. Met het oog op het WK in Qatar kan een stap naar de Eredivisie voordelig uitpakken voor de oud-keeper van Barcelona en Ajax. PSV zou ook geholpen zijn met de komst van Cillessen, omdat Yvon Mvogo na dit seizoen terugkeert naar RB Leipzig, terwijl Joël Drommel vooralsnog niet voldoet. Indien Cillessen inderdaad naar Eindhoven komt, lijkt de club nog niet klaar. PSV wil naast de Groesbeker nog een doelman halen omdat de kans zeer groot is dat ook Vincent Müller vertrekt.

DTSNV

Dit seizoen kwam Cillessen tot vijftien competitiewedstrijden. In januari raakte de doelman geblesseerd aan zijn kuit. Na de interlandperiode keerde de goalie terug in de wedstrijdselectie van Valencia. Tijdens zijn afwezigheid werkte concurrent Giorgi Mamardashvili zich echter op tot eerste doelman. Cillessen wordt deze maand 33 jaar.

vi.nl