QN Sport+ Television N.V.

PSV na hectische avond door in Europa

PSV heeft donderdag met samengeknepen billen de achtste finales van Conference League bereikt. In de tussenronde was het gelijkspel bij Maccabi Tel Aviv genoeg voor een vervolg in Europa.

Voor het weerzien van Maccabi Tel Aviv was Eran Zahavi als basiskracht in ere hersteld. De PSV-spits kreeg in het Bloomfield Stadium een warm welkom van de fans van zijn oude club. Maar binnen de lijnen hij had alle moeite om zijn uitverkiezing waar te maken.

In de eerste helft kwam de meeste dreiging bij PSV van Noni Madueke. De Engelse aanvaller, die met Zahavi het spitsenkoppel vormde, toonde na ruim een half uur zijn kunsten. Tot twee keer toe zette hij de Maccabi-defensie te kijk, maar zijn inzet was te mager om keeper Daniel Peretz te verschalken.

 

Aan de andere kant was het af en toe oppassen geblazen voor PSV. Maccabi, dat de magere marge uit de heenwedstrijd van één goal moest wegpoetsen, was in de twaalfde minuut heel dicht bij de openingstreffer geweest. Dan Biton kopte in kansrijke positie naast.

Gestaakt
Kort na rust ontsnapte PSV andermaal. Na een schot van afstand veranderde Stipe Perica de bal van richting. Keeper Joël Drommel was geklopt, maar zag tot zijn opluchting de bal tegen de paal gaan. Het was een waarschuwing die de Eindhovenaren kort daarna in de kleedkamer konden verwerken.

In de 55ste minuut werd het duel namelijk stilgelegd. Scheidsrechter Harald Lechner dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer voor een afkoelingsperiode. Voor Lechner was de maat vol geweest. De arbiter had al verschillende keren aangegeven dat het publiek in Tel Aviv zich niet goed had gedragen. Ondanks de oproepen van de stadionspeaker bleven fans zich schuldig maken aan het gooien van voorwerpen richting het veld.

 

Na een afkoelingsperiode van enkele minuten werd de wedstrijd hervat. Niet veel later was de wedstrijd ten einde voor Doan en Zahavi. Met Carlos Vinicius en Bruma als verse krachten probeerde Roger Schmidt de wedstrijd weer in de greep te krijgen, zoals later ook Yorbe Vertessen zijn entree maakte als vervanger van Madueke.

Juist hij was het die in de 84ste minuut een einde leek te maken aan de Brabantse onzekerheid. De aanvaller had daarbij het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd, maar dat nam de blijdschap niet weg bij PSV. Het doelpunt was uiteindelijk genoeg voor een plaats bij de laatste zestien van de Conference League.

Maccabi deed namelijk nog verwoede pogingen en kwam in de extra tijd nog op gelijke hoogte via een kopbal van Enric Saborit. Maar tot opluchting van PSV hoefde Drommel in een hectische slotfase niet een tweede goal te incasseren.

vi.nl