QN Sport+ Television N.V.

PSV vernedert Sporting

PSV heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een indrukwekkende zege geboekt op Sporting Portugal. De ploeg van trainer Phillip Cocu haalde in Zwitserland met 5-0 uit.

Eerder versloeg PSV in de aanloop naar het nieuwe seizoen ook al Saint-Étienne en FC Sion. Beide ploegen werden met 2-1 geklopt. De overwinning op de nummer twee van Portugal was dus nog een stuk indrukwekkender.

PSV begon in Lausanne sterk en stond al na vier minuten op een 1-0 voorsprong. Davy Pröpper werd gevloerd in het zestienmetergbied. Luuk de Jong schoot vanaf elf meter zijn derde treffer van de voorbereiding erin. Een kwartier later was het weer raak. Een goede actie van Adam Maher leidde de tweede treffer in. De middenvelder bediende Jürgen Locadia. Voor de spits was het een koud kunstje om te scoren.

Sporting Portugal had na een half uur een penalty moeten krijgen, nadat Joshua Brenet een overtreding maakte. Tot woede van Alberto Aquilani deed de arbiter niks. De Italiaan ging verhaal halen en kreeg een gele kaart omdat hij de scheidsrechter bijna omver liep. Na een schandalige schop richting Jetro Willems mocht Aquilani met een tweede gele kaart op zak vertrekken.

PSV gaat door met scoren

Vlak voor rust besliste Jorrit Hendrix het treffen. De middenvelder tikte eenvoudig binnen nadat de keeper van Sporting, Vladimir Stojkovic, een inzet van Gaston Pereiro matig had verwerkt. Direct na rust zorgde Maher voor de 4-0. Een zwabberend schot van Maher vloog er zomaar in. In de 53e minuut zorgde De Jong op aangeven van Luciano Narsingh voor de vijfde treffer. Daarbij bleef het.