QN Sport+ Television N.V.

PSV verslaat FC Twente

PSV heeft in een vooral voor de rust attractief duel in eigen huis met 3-2 gewonnen van titelkandidaat FC Twente.

Een furieuze start leverde PSV al snel drie goede kansen op. Bryan Ruiz liet de zijne onbenut, maar Santiago Arias scoorde wel met een schot in de korte hoek en een kopbal van Jürgen Locadia leverde de 2-0 op.

Twente kreeg een handvol kansen voor rust. Zo liet Kyle Ebecilio een goede kopkans onbenut en schoot Dusan Tadic op de lat. Kort voor de pauze pegelde Quincy Promes de 2-1 binnen.

Een geplaatst schot van Jetro Willems kort na rust betekende 3-1, waarna het toch nog spannend werd toen Ebecilio scoorde. Twente drong aan, maar de beste kans was voor PSV. Locadia schoot echter over.

Phillip Cocu: “Ik moet mijn ploeg een compliment geven voor de strijdlust, net als afgelopen woensdag. De eerste helft lieten we ons wegdrukken, maar in de tweede helft hebben we laten zien wat het tactisch plan was. Een Guus Hiddink-effect? Ik vind het prima.”

“Ik vond ons in de eerste helft de betere ploeg”, vond Twente-trainer Michel Jansen na afloop. “Maar we gingen met veel te veel enthousiasme naar voren. En dan word je in Eindhoven uit-gecounterd. In de tweede helft hebben we nog een fase gehad dat we konden doordrukken, maar dat lukte niet.”

Over de titelkansen van Twente hield Jansen zich op de vlakte. “We gaan van wedstrijd naar wedstrijd. De eerstvolgende is FC Groningen in de Euroborg, ook niet makkelijk.”

Bron: NOS.nl