QN Sport+ Television N.V.

PSV wint thuis van FC Utrecht

PSV heeft thuis simpel met 3-1 gewonnen van FC Utrecht, dat aan zijn laatste vier wedstrijden slechts één punt overhield. Koploper PSV is nu al ruim vier maanden ongeslagen. Het verloor op 28 september (bij sc Heerenveen) voor het laatst.

In de eerste helft resulteerde het overwicht van PSV onder meer in een handvol kopkansen voor Luuk de Jong, maar het vizier stond bij de spits niet op scherp.

Memphis Depay was ook enkele keren kansrijk. Zo zag hij een vrije trap over gaan en ging hij een keer alleen op Robbin Ruiter af, waarna hij de doelman verschalkte met een lobje, maar de bal net naast het doel zag verdwijnen.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg ook Utrecht kansen. Willem Janssen was het dichtst bij succes. Na knullig balverlies van Depay, bezorgde Yassin Ayoub de bal bij Willem Janssen, maar de aanvoerder schoof de bal voorlangs.

Depay slaat toe

Na de rust besliste PSV de wedstrijd in een tijdsbestek van amper zes minuten met dank aan Depay. Hij gaf de voorzet waaruit Luciano Narsingh scoorde (nadat De Jong dat had verzuimd) en rondde zelf een vloeiende aanval af met de 2-0.

Bij een volgende inzet van Depay voorkwam de paal de 3-0 voor PSV, dat met speels gemak de wedstrijd uit leek te kunnen spelen.

Slotfase nog spannend

Totaal onverwacht bracht Ayoub Utrecht terug in de wedstrijd. Hij rondde een mooie combinatie met invaller Sébastien Haller beheerst af.

De treffer gaf Utrecht hoop en maakte PSV onzeker, zodat de resterende twintig minuten toch nog spannend werden. Utrecht drong brutaler aan en kreeg kansjes via Timo Letschert en Janssen, maar in de extra tijd besliste Depay de wedstrijd met een strakke vrije trap.