QN Sport+ Television N.V.

Qatar ligt op schema in Azië Cup en met organisatie WK 2022

Qatar is goed begonnen aan de Azië Cup met een zege op Libanon. Qatar, de veel bekritiseerde gastheer van het komende WK in 2022, was in Abu Dhabi met 2-0 te sterk.

De geboren Irakees Bassam Al-Rawi (vrije trap) en Almoez Ali (intikker) verzorgden de doelpunten. Saoedi-Arabië won eerder al met 4-0 van Noord-Korea en is daardoor koploper in groep E, Qatar volgt op een tweede plaats.

Jongste selectie

Een van de kritiekpunten op Qatar is dat het land totaal geen voetbalcultuur heeft, maar daar is de laatste jaren hard aan gewerkt. Zo is er veel geld vrijgekomen voor de jeugdopleiding in het land en dat lijkt z’n vruchten af te werpen. De Qatarezen hebben de jongste selectie van alle 24 landen die actief zijn op de Azië Cup.

Daarnaast zet het land in op naturalisatie van buitenlands talent zoals de in Frankrijk geboren Karim Boudiaf en de van oorsprong Portugese verdediger Pedro Correia.

Bouw stadions op schema

Dit alles wordt natuurlijk ook gedaan om in 2022 geen sportief modderfiguur te slaan wanneer het grootste sportevenement ter wereld Qatar aandoet. Met de organisatie van het evenement lijkt het wel goed te zitten.

De bouw van de stadions ligt op schema. Er is één stadion klaar en het komende jaar zullen er nog drie opgeleverd worden. In 2020 komen daar nog eens vier stadions bij.

Vorige maand opperde FIFA-baas Gianni Infantino dat het WK in Qatar zomaar eens het eerste WK zou kunnen worden met 48 deelnemende landen. Iets waar de organisatie niet voor terugdeinst.

“De afspraak is om een WK met 32 landen te organiseren in Qatar”, aldus Nasser Al Khater, leidinggevende van het organisatiecomité van het WK. “Maar we staan open voor de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek en zullen het met de FIFA bespreken.”

 

 

Bron: NOS.nl