QN Sport+ Television N.V.

QN – Sports preview op Suriname vs Guadeloupe

Team QN – Sports zit met de deelname van Suriname aan de Gold Cup 2021 al een week of 2 in Orlando, Florida. Oud- Transvaler Glenn van Straatum is met zijn kwaliteiten als voetbaldeskundige toegevoegd aan het team om de QN – producties alleen maar een upgrade te geven.

Met nog een 3de wedstrijd te gaan op het toernooi is het leuk geweest om ook de mening van de afgereisde sportjournalisten van QN – Sports te horen:

Katiuscia Sanches:                                    Het wordt een lastige wedstrijd voor Natio; niet alleen Suriname heeft sterk gespeeld tegen Jamaica en Costa Rica, maar ook Guadeloupe. Beide landen lijken aan elkaar gewaagd; ik hoop op winst voor Natio, maar zie een gelijkspel.

Ameet Binda:
Natio zal, ook al is het Guadeloupe, nog steeds hard aan de bak moeten gaan willen ze zonder verlies dit tournooi verlaten. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar de motivatie bij de spelers zal bepalen welke richting deze wedstrijd op zal gaan.

Rasjied Soeltan:
De motivatie om Guadeloupe vanavond te verslaan is bijzonder groot, omdat heel de groep beseft dat de kans op de 1ste historische Gold Cup overwinning lonkt! Dit gegeven is heel erg van belang en ook het feit dat Natio steeds beter gaat voetballen, zijn rede genoeg te denken dat Suriname vanavond wint. Maar Natio zal een zware kluif hebben aan de opponent; dit heeft er puur mee te maken dat ook de Fransen niet puntenloos het toernooi willen verlaten, omdat zij er keihard voor gewerkt hebben om er ook bij te zijn. Los daarvan beschikt de tegenstander over zeer fysieke tegenstanders en de ploeg beschikt over hele rappe spelers. Desondanks zie ik Natio, eveneens met voldoende kwaliteit in huis, wel aan het langste eind trekken.

 

Glenn van Straatum: Ik verwacht een spannende aanvallende wedstrijd!!
Natio heeft de kans dit toernooi af te sluiten met een goed resultaat en de groei van het team om te zetten in  resultaten. Mijn verwachting is dat Natio haar aggressief aanvallend voetbal gaat spelen en proberen eerst te scoren en het balbezit proberen te domineren.Het word niet een gemakkelijke wedstrijd want Guadeloupe heeft ook getoond dat ze opgewassen zijn tegen de beste teams in het toernooi in hun eerste wedstrijd met 10 man tegen Costa Rica en ook om Jamaica gelijk te houden to het 87ste minuut van de wedstrijd. Ik hoop dat Suriname kan laten zien aan een ieder dat wij goed voetbal met resultaten kunnen neerleggen tegen een gelijkwaardige tegenstander als Guadeloupe.

Eindstand prognose – een kleine overwinning in het voordeel van Suriname (2-1)

Quaraisy Nagessersing:
Als Natio de vorm van de dag mag hebben en de kansen die ze mogen creeeren omzetten in doelpunten, dan trekken ze aan het langste eind en dan is hun eerste optreden op de Gold Cup een geslaagde missie. Verliezen ze vandaag dan hebben ze in elke geval een goede indruk achter gelaten als debutant .  Guadeoupe heeft ook goede dingen laten zien tegen Costa Rica en Jamaica. We moeten nu als we eerst scoren onze voorsprong behouden en Natio moet in staat worden geacht om het zelfde niveau te halen als tegen het sterke Costa Rica; ik hoop dat we van Guadelopen mogen winnen!