QN Sport+ Television N.V.

Quartararo oppermachtig in MotoGP

2020 is vooralsnog het jaar van Fabio Quartararo in de MotoGP. De Fransman won vandaag ook de tweede race op het circuit van Jerez.

In de hitte (buitentemperatuur 35 graden, asfalttemperatuur maar liefst 60 graden) heerste Fabio Quartararo van begin tot einde. De coureur van het satellietteam van Yamaha begon vanaf poleposition en finishte met een voorsprong van ruim zeven seconden op achtervolgers Maverick Viñales en Valentino Rossi.

Daarmee was het podium in Jerez volledig bezet door Yamaha-coureurs. Maar liefst acht van de 21 coureurs haalden in de loodzware omstandigheden de finish niet. Vorige week was Quartararo ook al de beste. Het betekende zijn eerste zege in de MotoGP. Zondag volgde meteen nummer twee. Een prachtig succes voor voor de Nederlandse manager van Petronas Yamaha Wilco Zeelenberg.

Marquez: 50 punten achterstand

De voorsprong van Quartararo op regerend wereldkampioen Marc Márquez is met 50 punten nu al enorm. Hoe graag de Spanjaard ondanks een gebroken arm ook wilde racen, zijn lichaam zei ‘nee’. Márquez deed zaterdag nog wel een poging in de vrije training. De zestiende tijd die hij daarin klokte vermoedde al dat daadwerkelijk racen om de punten niet haalbaar was.

,,Ik luister altijd naar m’n lichaam. Dat lichaam vroeg me om het te proberen, maar ook om te stoppen. Ik heb het in ieder geval geprobeerd”, zei Márquez die zich richt op de volgende race over twee weken in Brno. In Tsjechië stond hij de laatste vijf jaar telkens op het podium (waarvan twee zeges). Wel of geen last meer van z’n arm, Márquez zal daar moeten presteren om nog iets te kunnen maken van het seizoen.

Bron: ad.nl