QN Sport+ Television N.V.

Quintana: Twee jaar geleden was ik nerveus, nu niet

De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana begint vol zelfvertrouwen aan zijn tweede Tour de France. De nummer twee van 2013 gaat dit jaar voor de eindzege. ,,Twee jaar geleden was ik heel nerveus, nu weet ik dat ik een team kan leiden en dat mijn ploeggenoten in dienst van mij rijden”, zei de Colombiaanse klimmer van Movistar vrijdag in Utrecht. ,,Mijn sterkste wapen is mijn ploeg. De jongens willen er alles aan doen dat ik kan strijden om de winst.”

Quintana maakte in 2013 een indrukwekkend debuut in de Tour. Hij eindigde niet alleen als tweede in het klassement achter Chris Froome, maar won ook de bolletjestrui (bergklassement) en witte trui als beste jongere. Vorig jaar won de Colombiaan de Giro, nu behoort hij tot de vier topfavorieten voor de eindzege in de Tour. ,,Ik zie Vincenzo Nibali en Alberto Contador als mijn twee grootste concurrenten. En we moeten Froome ook niet te veel ruimte geven.”

De Colombiaanse kopman van Movistar heeft in Alejandro Valverde een luxe meesterknecht. De 35-jarige Spanjaard werd vorig jaar vierde in de Tour, maar rijdt nu volledig in dienst van Quintana. ,,We hebben een duidelijk doel: de Tour winnen met Nairo”, zei Valverde in Utrecht. ,,De race is lang en er liggen voor iedereen kansen onderweg, maar ons speerpunt is het geel in Parijs. Voor mij is Nairo op papier de sterkste renner in deze Tour. Het parcours is hem op het lijf geschreven en hij verkeert in topconditie.”

Valverde hoopt stiekem in sommige etappes voor eigen kansen te mogen rijden. ,,De rit maandag naar de Muur van Hoei past bij mij. Als het past in de strategie van de ploeg, wil ik mijn kansjes pakken. Maar als Nairo me nodig heeft, ben ik er voor hem.”

Bron: ad.nl