QN Sport+ Television N.V.

Rafael Nadal moet diep gaan voor superclash tegen Novak Djokovic

Rafael Nadal heeft zich moeizaam geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Spanjaard, recordhouder met 21 overwinningen in grandslamtoernooien, had in de vierde ronde 4 uur en 21 minuten nodig om zich te ontdoen van de als negende geplaatste Canadees Félix Auger-Aliassime. Nadal plaatste in de vijfde set bij 4-3 de beslissende break: 3-6 6-3 6-2 3-6 6-3.

Voor een plek in de halve finales neemt Nadal het op tegen Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld, die op 20 grandslamzeges staat, won eerder op de dag van de Argentijn Diego Schwartzman.

„We kennen elkaar erg goed”, zei Nadal over Djokovic. „We hebben een lange historie samen. Djokovic kwam naar Roland Garros met een overwinning in Rome op zak. Ik kwam hier niet naartoe vanuit een ideale situatie. Maar we zijn nu op Roland Garros, mijn favoriete plek, zonder twijfel.”

Nadal vindt het lastig te zeggen wie favoriet is. „Het enige dat ik kan zeggen is dat ik volledig gefocust ben. Ik ga alles geven, tot het eind.”

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz liet zich in de vierde ronde van Roland Garros niet verrassen. Het 19-jarige Spaanse talent won in drie sets overtuigend van de Rus Karen Chatsjanov: 6-1 6-4 6-4. De partij duurde iets langer dan 2 uur.

In de kwartfinales neemt Alcaraz het op tegen de als derde geplaatste Duitser Alexander Zverev. Alcaraz is zelf de nummer 6 van de plaatsingslijst. Zverev en Alcaraz waren eerder in het toernooi dicht bij uitschakeling. Beide spelers overleefden een wedstrijdpunt.

DTSNV

Vorig jaar verloor Zverev in de halve finales van Roland Garros van de Griek Stefanos Tsitsipas. De als derde geplaatste Duitser won zondag in de vierde ronde van de Spaanse qualifier Bernabé Zapata Miralles. Het werd 7-6 (11) 7-5 6-3. Zapata Miralles liet in de eerste set drie setpunten onbenut.

De winnaar van de confrontatie tussen Zverev en Alcaraz neemt het in de halve eindstrijd op tegen Novak Djokovic of Rafael Nadal.

 

 

Bron:Telegraaf.nl