QN Sport+ Television N.V.

‘Rampzalig nieuws Barcelona kan gevolgen hebben voor De Jong en Memphis’

Barcelona mag nog steeds niet alle spelers inschrijven voor het nieuwe seizoen in La Liga. Volgens Sport is het competitiebestuur niet akkoord gegaan met de door Barcelona gepresenteerde financiële cijfers. De club voldoet nog niet aan alle regels omtrent Financial Fair Play en moet nog meerdere stappen zetten voordat een zevental spelers geregistreerd kan worden. Het wordt een race tegen de klok om iedereen inzetbaar te krijgen voor het eerste competitieduel met Rayo Vallecano (13 augustus); de inschrijfdeadline verloopt op 31 augustus.

Barcelona hoopte met de verkoop van 25 procent van Barça Studios genoeg financiële middelen te hebben om alle spelers te kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen. De maandag afgeronde deal ter waarde van 100 miljoen euro was de derde financiële injectie, na de verkoop van tien procent van de tv-rechten (207,5 miljoen euro) en daarna nog eens vijftien procent (400 miljoen euro). La Liga denkt er anders over en draagt Barcelona op om nog meer geld vrij te maken.

 

Zodoende is een vierde injectie nodig, die zal bestaan uit de verkoop van nog eens 24,5 procent van Barça Studios. Dat is de studio die al het audiovisuele materiaal voor Barcelona ontwikkelt. Met die verkoop zou de club iets meer dan de helft van Barça Studios in bezit houden. Verder moeten de salariskosten worden verlaagd en moeten er wellicht nog spelers worden verkocht. Frenkie de Jong en Memphis Depay worden in het bijzonder genoemd door de krant.

Voorzitter Joan Laporta zei maandag te hopen en te verwachten dat alle spelers geregistreerd kunnen worden binnen de Financial Fair Play-regelgeving. ‘Er is nu veel optimisme en vertrouwen dat we iedereen geregistreerd krijgen. De club heeft veel in het werk gesteld om te voorkomen dat de regels ons hinderen’, gaf hij aan. Toch ging Barcelona woensdag in gesprek met routiniers Gerard Piqué en Sergio Busquets. Het ging over een mogelijke salarisvermindering en volgens Mundo Deportivo staat het tweetal daarvoor open.

 

De twee routiniers gingen een jaar geleden al akkoord met het uitspreiden van hun jaarloon over een langere periode, zodat Memphis en Eric García ingeschreven konden worden. Ditmaal zou het gaan om Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié, Andreas Christensen, Ousmane Dembélé en Sergi Roberto. Mundo Deportivo meldt dat een nieuwe ‘spreiding’ wellicht niet genoeg is en er echt gesneden zal moeten worden in hun salarissen.

DTSNV

Piqué en Busquets toonden zich ontvankelijk voor die boodschap, een grote opsteker voor de club. ‘Barcelona weet dat het kan rekenen op de aanvoerders’, schrijft Mundo Deportivo. Piqué ging woensdagavond in een restaurant in Barcelona in gesprek met Laporta, sportief directeur Mateu Alemany en vicepresident Rafa Yuste. Ook zijn zaakwaarnemer Arturo Canales was aanwezig. Busquets werd woensdag samen met zijn zaakwaarnemer gesignaleerd bij sportcomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper. De middenvelder sprak met Alemany, Yuste en directeur scouting Jordi Cruijff.

vi.nl