QN Sport+ Television N.V.

Rangnick raadt transfer naar Man United af voor vermeend doelwit Ten Hag

Sasa Kalajdzic wordt in verband gebracht met meerdere grote clubs, maar Ralf Rangnick betwijfelt of hij er goed aan doet om VfB Stuttgart te verlaten. Volgens de bondscoach van Oostenrijk moet de spits vooral zorgen dat hij dit seizoen veel speeltijd krijgt.

Manchester United wordt in de afgelopen dagen regelmatig in verband gebracht met Kalajdzic. Het is bekend dat Erik ten Hag op zoek is naar een extra spits; een poging om Marko Arnautovic weg te halen bij Bologna liep op niets uit. Rangnick was vorig seizoen actief als trainer van Manchester United, maar heeft inmiddels andere belangen als bondscoach van Oostenrijk. Hij lijkt een transfer naar Manchester af te raden voor Kalajdzic.

 

‘Het is belangrijk dat hij dit seizoen blessurevrij blijft en zowel traint als speelt op het hoogste niveau. Als hij dit seizoen bij Stuttgart blijft, is dat niet nadelig voor zijn ontwikkeling’, adviseert Rangnick in gesprek met Sky. Door een schouderblessure kwam Kalajdzic vorig seizoen tot slechts vijftien competitieduels, waarin hij zes keer scoorde. De 25-jarige aanvaller speelde zondag 63 minuten mee in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RB Leipzig en gaf een assist (1-1).

DTSNV

Momenteel wordt Manchester United het meest nadrukkelijk genoemd als mogelijke nieuwe club voor de Oostenrijker. Eerder deze transferperiode vielen ook de namen van Borussia Dortmund en Bayern München. Na de wedstrijd van zondag zei Kalajdzic te hopen snel duidelijkheid te krijgen. ‘Ik weet zelf ook niet hoe mijn toekomst eruitziet, maar dat wordt in de komende weken wel duidelijk. Ik heb er zelf geen invloed op’, zei de vijftienvoudig international.

vi.nl