QN Sport+ Television N.V.

Ranomi Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen

Ranomi Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen. De 31-jarige Kromowidjojo werd drie keer olympisch kampioen.

Kromowidjojo werd in 2008 in Beijing voor het eerst olympisch kampioen. Op jonge leeftijd pakte ze toen goud op de 4×100 meter vrije slag, met Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Inge Dekker.

Vier jaar later beleefde ’Kromo’ haar hoogtepunt op de Spelen van Londen. Ze won er de 50 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag. Tevens pakte ze een zilveren medaille op de 4×100 meter vrij.

Kromowidjojo werd ook drie keer wereldkampioen op de langebaan, ze veroverde liefst veertien keer goud op de WK kortebaan. Ze is nog altijd wereldrecordhoudster op de 50 meter vrije slag kortebaan (22,93) en een van de estafettezwemsters van de wereldrecords kortebaan 4×50 meter, 4×100 meter en 4×200 meter vrije slag.

“Zwemmen zal mijn passie blijven”

„Mijn carrière als topsporter is helemaal af. Zwemmen zal mijn passie blijven, maar nu niet meer op professioneel niveau”, aldus Kromowidjojo op Instagram. „Ik heb altijd geweten dat er meer is dan topsport en dat het een onderdeel is van een groter geheel. Dankzij alle jaren topsport weet ik dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt, onder andere door je juiste gedachten te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat deze ervaringen mij nu ook gaan helpen met mijn volgende uitdaging om anderen te inspireren.”

 

 

Bron:Telegraaf.nl