QN Sport+ Television N.V.

Real Madrid maakt geen fout tegen laagvlieger Espanyol

Real Madrid heeft de koppositie in de Primera División in ieder geval voor een paar uur in handen. De Koninklijke, vanwege de klimaattop in de Spaanse hoofdstad in het groen gestoken, won thuis moeiteloos van Espanyol: 2-0. Barcelona, waarmee de leiding gedeeld werd, komt vanavond nog in actie tegen Real Mallorca.

Een gehavend Real, dat het moest stellen zonder onder meer Gareth Bale en Eden Hazard, speelde stroperig, maar trof in het laaggeklasseerde Espanyol een ideale opponent. Verdediger Raphael Varane, die na een hoekschop nog voorin was blijven hangen, opende de score met een diagonaal schot. Het was voor de Fransman de eerste competitietreffer van het seizoen en zijn vijfde goal in 185 duels.

Karim Benzema, de aangever bij het doelpunt van zijn landgenoot, miste een grote kans op 2-0 en ook Wu Lei van Espanyol had kunnen scoren. In de slotfase was Benzema op aangeven van Federico Valverde alsnog succesvol: zijn zevende treffer in zeven duels tegen Espanyol.

Ferland Mendy, de vervanger van de ook al geblesseerde Marcelo, liep in de slotfase tegen zijn tweede gele kaart aan, maar dat deerde Real Madrid niet.

 

 

Bron: NOS.nl