QN Sport+ Television N.V.

Real Madrid verliest opnieuw

In de spannende strijd om de Spaanse titel heeft Real Madrid flinke averij opgelopen. De Koninklijke verloor op bezoek bij Sevilla met 2-1, terwijl de rivalen Atlético Madrid en Barcelona beide wonnen.

Real kwam nog wel op voorsprong middels een doelpunt van Ronaldo. De Portugees schoot een vrije trap via de muur van Sevilla binnen. Carlos Bacca werd echter de held van de avond door met twee goals Real de das om te doen.

Atlético Madrid won in eigen huis met 1-0 van Granada en kreeg daardoor de koppositie alleen in handen. Diego Costa was weer eens de matchwinner door uit een corner raak te koppen.

Simpele zege Barcelona

Barcelona boekte een eenvoudige 3-0 overwinning op Celta de Vigo. De club steeg daardoor naar de tweede plaats in Spanje op één punt van Atlético Madrid en met twee punten voor op Real Madrid.

De thuisploeg had weinig te duchten van de Spaanse nummer twaalf. Al vroeg in de wedstrijd zette Neymar zijn ploeg met een intikker op 1-0 en nog voor de rust verdubbelde Lionel Messi, knap weggestuurd door Andres Iniesta, de voorsprong. Neymar bepaalde de eindstand op 3-0. Twee verdedigers stonden erbij en keken rustig toe hoe de Braziliaan raak schoot.

Domper op de avond voor Barcelona was het uitvallen van Victor Valdes. De doelman liep bij een ongelukkige actie een op het oog vervelende spierblessure op.

NOS.nl