QN Sport+ Television N.V.

‘Real Madrid woest door gevreesd en uitgekomen doemscenario bij loting’

Binnen Real Madrid is naar verluidt woest gereageerd op de gebeurtenissen bij de UEFA. De Koninklijke werd bij de eerste loting voor de achtste finale van de Champions League aan Benfica gekoppeld. Omdat de UEFA een procedurefout maakte, moest de loting opnieuw. En het doemscenario kwam uit voor de Madrilenen.

 

De loting van de achtste finales in de Champions League liep maandagmiddag uit op een debacle. Bij de tweede poging kwam immers niet Benfica uit de koker, de Portugezen werden gekoppeld aan Ajax. PSG was de ploeg die wel uit de bus kwam voor Real.

Spaanse media melden nu dat Real al voor de koppeling aan de Fransen in woede ontstak. De Madrilenen meenden dat de aanvankelijke loting van de club ‘legaal en valide’ was. Vóór de fout van UEFA, dat per abuis Manchester United aan Villarreal koppelde terwijl dat niet kon omdat die ploegen elkaar al in de groepsfase troffen, was de paring met Benfica immers al gemaakt.

De Madrilenen spreken volgens de Spaanse media van een schande en hebben de UEFA al laten weten dat de beslissing ‘ontoelaatbaar’ is. Het laatste woord over de gang zaken is dus zeker nog niet gezegd.

vi.nl