QN Sport+ Television N.V.

Real-ster Hazard geeft toe: ’Ja, ik was te dik’

De Franse sportkrant L’Equipe mocht in Madrid op de koffie bij Eden Hazard. De Belgische vedette kwam in een openhartig gesprek onder andere terug op de hele heisa in de Spaanse pers omtrent zijn (toegenomen) lichaamsgewicht.

De aanvoerder van de Rode Duivels bekende dat hij zich afgelopen zomer niet had ingehouden, wat niet zonder gevolgen bleef. „Ja, ik woog tachtig kilo, maar binnen tien dagen was ik ook weer vijf kilo kwijt.”

Op de vraag of hij er daadwerkelijk in de zomer te veel kilo’s had bijgekregen, antwoordde Hazard eerlijk: „Dat is waar. Ik ga daar niet om liegen. Als ik op vakantie ben, dan ben ik ook echt op vakantie. Als ik dat niet kan, dan kan ik mij nooit ontspannen. Ik word snel wat dikker, maar raak even snel mijn gewicht kwijt.”

Prijskaartje

Zelfs een prijskaartje van 100 miljoen euro om zijn nek hield hem niet tegen om zich nog eens te laten gaan voor hij naar Madrid vertrok.

Hazard:„Ik was vijf kilo te zwaar. Toen ik als 18-jarige bij Lille speelde, woog ik 72 of 73 kilo. Dat werd later, door de extra spiermassa die ik kweekte, ongeveer 75 kilogram. Op een slechte dag woog ik 77 kilogram, maar aan het einde van mijn vakantie woog ik plotseling tachtig kilogram. Die vijf kilo’s extra ben ik binnen tien dagen kwijtgeraakt.”

Pesten

Voor het overige gaat het gesprek vooral over zijn droom om voor Real te spelen, zijn relatie met voormalig idool en huidig trainer Zinedine Zidane – „een man van weinig woorden” – en zijn eerste maanden bij Real. „Ik ben tevreden over mijn eerste maanden. Het enige wat ontbreekt, zijn goede statistieken. Eén goal, één assist en één uitgelokte strafschop. Helaas onthouden de mensen tegenwoordig alleen nog de cijfers. Let wel, ik vind het ook onvoldoende. Maar momenteel voel ik me beter: ik heb de bal, dribbel, versnel het spel en probeer mijn ploegmaten beter te maken. De eerste maanden speelde ik vooral op zekerheid. Een nieuwe ploeg, dus kies je voor een zekere pass. Maar dat willen de mensen niet zien van mij. Ze willen dribbels zien. Maar Real gaat me beter maken. Ons balbezit ligt enorm hoog. Wie de bal negentig keer raakt, heeft meer kans om er iets goeds mee te doen.”

Hazard kwam nog even terug op het moment dat hij werd voorgesteld aan de Madrileense en internationale pers. „Daar heb ik een nieuwe wereld ontdekt. Bij Chelsea, toch niet de minste club, was die voorstelling redelijk simpel. Bij Madrid… Wauw! Op een veld ben ik zelden in stress en ook nu zijn mijn trucjes gelukt. Maar op de heenvlucht werd ik al gepest door mijn familie: „Let op, als je faalt, dan heeft de hele wereld het gezien.” Ook mijn ploegmakkers bij Chelsea legden de lat hoog. „Eden, naar je wedstrijden gaan we niet kijken. Enkel je voorstelling willen we niet missen.”

Zijn eerste woorden zullen niet meteen de geschiedenisboeken halen. „Ik had ook niets voorbereid. Praten is sowieso mijn ding niet. Ik wilde eerst iets in het Spaans zeggen, maar ik spreek geen Spaans. Dus maar in het Frans, op de manier zoals ik voetbal, op een spontane manier. Het blijft toch een mooi souvenir.”

Telesport