QN Sport+ Television N.V.

Red Bull-junior Jüri Vips geschorst om racistisch taalgebruik

Red Bull heeft Formule 2-coureur Jüri Vips, onderdeel van het juniorenteam, per direct geschorst om het gebruik van een racistische term tijdens een gamestream op Twitch. Het gedrag van de coureur uit Estland wordt nu onderzocht.

Op beelden die op sociale media rondgingen was te horen hoe Vips, die samen met een andere Red Bull-junior, Liam Lawson, de populaire game Call of Duty Warzone speelde, iemand uitmaakte voor het ‘n-woord’. Dat werd snel opgepikt door Red Bull, dat Vips meteen geschorst heeft.

“Red Bull heeft juniorcoureur Jüri Vips per direct van alle teamverplichtingen geschorst, in afwachting van een volledig onderzoek naar het incident”, laat Red Bull in een verklaring weten. “Als organisatie veroordelen wij misbruik van welke aard dan ook en hanteren wij een nultolerantiebeleid ten aanzien van racistisch taalgebruik of gedrag binnen onze organisatie.”

Vips bood later zelf via sociale media zijn excuses aan. “Ik wil me onvoorwaardelijk verontschuldigen voor de beledigende taal die gebruikt werd tijdens een gamestream”, schrijft de 21-jarige Est op Instagram. “Dit soort taalgebruik is volledig onacceptabel en weergeeft niet mijn waarden en principes. Ik heb ontzettend spijt van mijn acties, dit is niet het voorbeeld dat ik wil geven. Ik zal volledig meewerken aan het onderzoek”, aldus Vips.

DTSNV

Vips zit al een tijdje bij het opleidingsteam van Red Bull en staat momenteel zevende in het Formule 2-kampioenschap. Hij is daarmee de nummer drie van de Red Bull-junioren in de opstapklasse van de Formule 1, aangezien Jehan Daruvala en Dennis Hauger er beter voor staan. In Spanje mocht Vips nog instappen in de RB18 voor de eerste vrije training. Hij deed dat in plaats van Sergio Pérez.

 

 

 

Bron:Formule1.nl