QN Sport+ Television N.V.

Reis brengt HSV op drempel Bundesliga-rentree: Hertha moet vrezen

Hamburger SV is met dank aan Ludovit Reis dicht bij een langverwachte terugkeer naar de Bundesliga. De Nederlander maakte donderdag op bezoek bij Hertha BSC het enige doelpunt van de wedstrijd en verschafte zijn ploeg zo een uitstekende uitgangspositie.

 

DTSNV

Huidig Hertha-trainer Felix Magath stond als speler tien seizoenen onder contract bij HSV. In die periode legde de club onder meer beslag op zowel de Europa Cup I als de Europa Cup II. Ook in de Bundesliga was HSV drie keer de beste. In het Olympisch Stadion waren de rollen dit keer omgedraaid. Als trainer van Hertha hoopt Magath zijn oude werkgever juist de weg te versperren naar de Bundesliga. De ervaren oefenmeester deed geen beroep op Jurgen Ekkelenkamp, die om een onbekende reden geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Bij de bezoekers stond Reis in de basis.

 

Voor rust vertolkte de VAR een hoofdrol. Eerst dacht HSV recht te hebben op een penalty na een vermeende handsbal. Scheidsrechter Harm Osmers werd naar de kant geroepen, maar bleef bij zijn beslissing om niet in te grijpen. Even later keurde de videoscheidsrechter een doelpunt van Ishak Belfodil (Hertha) af vanwege buitenspel. Toch klonk in Berlijn binnen het uur gejuich, maar dan vanuit het vak van de bezoekers. Reis wilde een voorzet geven vanaf de linkerflank, maar zag zijn bal zomaar over doelman Oliver Christensen via de binnenkant van de paal in het doel zeilen (0-1).

 

Extra glans
Daar zou het bij blijven in de Duitse hoofdstad. Met zijn doelpunt gaf Reis zijn debuutseizoen in Hamburg extra glans. De mtachwinner is in het Volksparkstadion uitgegroeid tot een vaste waarde en miste in de 2. Bundesliga slechts twee wedstrijden. Dankzij zijn treffer tegen Hertha bezorgde hij HSV bovendien een uitstekende uitgangspositie voor de return. Die wordt maandag om 20.30 uur gespeeld in Hamburg. De winnaar van het tweeluik meldt zich volgend seizoen in de Bundesliga, de verliezer moet het een treetje lager proberen.

vi.nl