QN Sport+ Television N.V.

Renault goedgemutst naar thuisrace: ‘Hét moment om vooruitgang te laten zien’

Heeft Renault de zaakjes dan net op tijd voor de thuisrace voor elkaar? Na een prima weekend met een zesde en zevende klassering in Canada is de stemming bij de Fransen opperbest. “We hebben laten zien dat we de slechte seizoensstart op een gecontroleerde en professionele manier te boven zijn gekomen”,zegt Cyril Abiteboul,

“We gaan het weekend in na een sterke teamprestatie in Canada. De uitvoering door Ricciardo en Hülkenberg was goed, zowel in de kwalificatie als in de race”, aldus de teambaas. “Het resultaat, de manier waarop we het gehaald hebben, het geeft ons zelfvertrouwen en de motivatie om nu door te pakken in een zware periode met vijf raceweekenden tot de zomerstop.”

Het moge duidelijk zijn dat Renault nu op eigen bodem in Paul Ricard goede sier wil maken met de vooruitgang. Abiteboul: “Frankrijk is natuurlijk een belangrijke mijlpaal in het seizoen voor ons. Le Castellet is niet alleen onze thuisrace maar ook dé kans om onze competitiviteit te laten zien. In Canada op een powercircuit hebben we onze progressie wat betreft vermogen getoond, voor Frankrijk zullen we chassisupdates meenemen.”

“Eén ding is duidelijk, we kunnen niet te lang bij het succes Montreal stilstaan, we zullen alles uit de kast moeten halen om dat te herhalen.”

Goede klik met circuit
Het wordt voor Daniel Ricciardo zijn eerste Franse thuisrace. “Ik kijk uit naar de Franse atmosfeer, hopelijk kunnen we ze trots maken. Ik weet dat het een belangrijke race voor ze is, het betekent veel voor iedereen. Het team was goed hier vorig jaar, er is een goede klik met het circuit. We hebben wat updates, het komt allemaal samen nu en de auto wordt beter. Ik heb er vertrouwen in.”

 

 

 

Bron: Formule1.nl