QN Sport+ Television N.V.

Renvosu wil begin juli draad oppakken

PARAMARIBO – De atletiekvereniging Ren voor Suriname (Renvosu) heeft een plan klaar om in de eerste week van juli weer te beginnen met de trainingen, zegt voorzitter Michael Elskamp tegen de Ware Tijd. Begonnen zal worden met de technische nummers omdat daar slechts één of twee atleten direct voor nodig zijn. Er is nog geen zicht op de herstart van het seizoen. Dat zal de Surinaamse Atletiekbond (SAB) is samenspraak met de clubs bepalen.

Omdat het coronavirus er is om te blijven zal de mens zich moeten blijven aanpassen. “Het wordt anders trainen en ook deelname aan competities zal anders zijn”, voorspelt Elskamp. Toch verwacht hij niet dat de herstart moeilijk zal zijn. “Wij hebben het voordeel dat iedereen binnen de club nauw betrokken is.” Door een groepsapp hebben ouders, trainers, bestuursleden en atleten nog contact met elkaar. Het zal wel moeilijk gaan om een trainingslocatie te vinden, omdat die faciliteiten nog gesloten zijn.

Renvosu heeft recent sportschoenen gedoneerd gekregen, die zij de komende week bij de atleten zal bezorgen. Dit zal hen moeten motiveren om de moed niet op te geven en individueel te blijven trainen en het trainingsschema uit te voeren. Het gaat dan vooral om conditie en uithouding en daarnaast onder meer buik- en rugspieroefeningen.

Renvosu is opgericht op 8 september 2017 en begonnen met 21 leden. De atleten zijn vanaf het begin sterk gemotiveerd geweest, maar de motivatie is door de Covid-situatie afgenomen. In het begin heeft de clubleiding geprobeerd om een trainingsschema aan de oudere atleten door te geven voor thuis. “Maar op gegeven moment kwamen wij op het punt dat er geen zicht was op wat er in het verschiet ligt. Er konden geen meetmomenten gepland worden en de trainingslocaties werden gesloten”, zegt Elskamp. Dat leidde ertoe dat atleten zijn gestopt met trainen. Sommigen vroegen voortdurend om hervatting, omdat zij zich verveelden. De club stuurde hen toen een trainingsschema met korte filmpjes via social media. Ook gingen trainers thuis bij de atleten, maar dat kon op gegeven ogenblik niet meer.

Dwtonline.com