QN Sport+ Television N.V.

Renzo Tjon A Joe eindigt 2de in prelims 50 meter vrije slag; finaleplek is binnen

Renzo Tjon A Joe

Met een tijd van 22.24 seconden heeft Renzo Tjon A Joe in heat 3 van de 50 meter freestyle aangetikt; hiermee eindigt hij op de 2de plaats achter de Braziliaan Pedro Silva Spajari die de afstand aflegde binnen een tijd van 22.17 seconden. Mestre Vivas van Venezuela eindigde als 3de met een tijd van 22.52 seconden.

Met zijn gezwommen tijd heeft Tjon A Joe zich weten te plaatsen voor de A – finale en blijft nog altijd kans maken op een medaille; de finale wordt vanavond gezwommen om 22.29 uur lokale tijd (00.29 uur Sur.tijd).

In gesprek met de Tjon A Joe geeft deze aan vrij tevreden te zijn met de prestatie in de prelim, omdat hij dicht tegen zijn personal record aanzat(22.18 seconden); hij geeft verder aan dat nu alleen nog uitgevoerd moet worden wat voor hem is uiteen gezet qua plan. Naar de finale van vanavond hoeft hij niets meer te bespreken met de coach; het gaat nog alleen maar om rust, concentratie en tenslotte het streven naar een medaille; ‘Daar ben ik voor naar Peru gekomen”.

Het zal absoluut geen makkelijke klus worden voor Tjon A Joe en al zeker niet als het gaat om de gouden medaille; de Amerikaan Michael Chadwick is de enige zwemmer die beneden de 22 seconden heeft gezwommen (21.85 seconden).

Door: VSJS (Rasjied Soeltan)