QN Sport+ Television N.V.

Renzo Tjon A Joe gaat voor de 100 meter finale

De zwemmer op de 100 meter en 50 meter freestyle is nog de enige Surinamer die het land een medaille kan bezorgen. Daartoe bestaan er nog 2 mogelijkheden, alhoewel de 100 meter niet zijn specialiteit is. De hoop ligt toch grotendeels bij de 50 meter.

In aanloop naar de 100 meter heeft Tjon A Joe nog een keer in de ochtend getraind. In gesprek met de VSJS  geeft de zwemmer aan gefocused te zijn en zich nog altijd goed te voelen. Wat zijn laatste training onder andere inhield, was uitzwemmen en wat sprintjes maken; het voornaamste nu is de mentale voorbereiding op de wedstrijd. Verder zegt hij dat hij wel met sterke tegenstanders te maken krijgt, maar zichzelf toch een goede kans geeft zich te kwalificeren voor de finale.

Renzo zwemt donderdag ochtend in heat 2 om 11.10 uur (13.10 uur Sur.tijd) en wel in baan 5. Mocht hij de finale halen, dan zwemt hij weer om 20.30 uur in de avond.

Yash Daryanani

De zwemtrainer denkt dat Tjon A Joe goed bezig is richting de wedstrijd dagen van morgen en vrijdag.

Zelf arriveerde Daryanani een dag of 5 na zijn pupil in Lima, maar geeft aan dat Renzo het uitgestippeld trainingschema goed heeft uitgevoerd en dat ingaande zondag de trainingen wat aangepast zijn.

Over de dag van morgen en de 100 meter afstand geeft de coach aan dat de focus van Renzo ook steeds meer hier gaat liggen. Dit is ook goed te merken aan de kwalificatietijd waarmee hij richting Peru is gekomen (49.29 seconden); sinds de aanpassing van zijn trainingen is Renzo van 51 seconden verbeterd naar 49.

De voorbereiding richting Peru zijn niet pas in Peru begonnen, geeft Daryanani aan. Het begin allemaal in Barbados met de CCCAN kampioenschappen en daarna het WK in Korea, alvorens zij in Lima arriveerden. aan de hand van de training aanpak verwacht de trainer dat er een scherp era tijd gezwommen zal worden in Lima.

Hij  geeft tenslotte aan dat er gewerkt word naar een finaleplek om vandaar uit wederom te kijk een hoe er eventueel een medaille gepakt kan worden.

Door: VSJS (Rasjied Soeltan)