QN Sport+ Television N.V.

Rik Schuitemaker, Hall of Famer savanne rally heen gegaan

Het heengaan van Rik Schuitemaker als gevolg van het Corona virus ( Covid-19) heeft natuurlijk voor het nodige verdriet gezorgd en zeker ook bij de SARK familie. Hij had enorm veel passie voor de sport en zal zeker als Hall of Famer nimmer vergeten worden. Tesamen met zijn rally partner Robby Kappel won hij de savanne rally in het jaar 2007…… Hieronder enkele reacties van vrienden verbonden aan de rally sport:

Piem Reiziger ( 2- voudig Savanne rally winnaar)
” Rik behoorde tot de 3e generatie rijders, die van t jaar 2000 en later, waar de 4WD zijn intrede deed. In het begin toen de savannes nog nieuw voor hem en zijn partner Robbie Kappel waren “plakten” zij achter de cracks, tot zij zich echt gingen verdiepen in de rallysport. Dit resulteerde in het winnen vd SR2007. Rik en zijn uitzetteam hebben toen de noord-zuid verbinding tussen het Awarraplein in de O.P. Savanne en Koala Avenue weer begaanbaar gemaakt. Deze verbinding hebben ze toen de “ Kappel Avenue” genoemd. Rik inspecteerde de rallyauto’s vóór de SR vrijwel belangeloos op veiligheid.”

Antoine Brahim ( 2 – voudig Savanne rally winnaar)
“ Rik was een rally vriend met het SARK hart op de juiste plaats. Hij heeft zich in de afgelopen 20 jaren steeds als een harde werker geprofileerd voor onze sport. Als hoofd uitzetter, narijder en ook heel gewoon als Sarklid als je zijn hulp nodig had vanuit het bestuur. Hij had zijn eigen rally uitzetteam en heeft menige rally’s uitgezet en helpen uitzetten. Ook als rally rijder was hij een succesvol Sarklid. Hij heeft zichzelf vereeuwigd door de SR te winnen en zijn naam pronkt op de SR Hall of Fame lijst! Hij is ons veel te vroeg voorgegaan en bevindt zich nu in de hemelse sferen samen met onze vrienden Loeba, Armand, Kenneth en Mol. Wij verliezen in hem een harde werker maar bovenal een ware vriend.Waka bun mi mati.”

Henk Loor ( Media begeleider SR)
“ Wat me van Rik is bijgebleven is toen hij bezig was met het uitzetten van de Adventure rally 2017 hij op een app van mij reageerde dat hij me later zou bellen ivm een ongeluk tijdens het uitzetten. Ik schrok natuurlijk maar hij vertelde mij dat hij me zou bellen nadat hij van de ehbo kwam. Ik vroeg hem of het erg was en deze foto stuurde hij mij op. Om te schrikken natuurlijk.

Maurice Brahim (Hoofdsponsor ISUZU Savanne rally)
“ Rik is een hele vriendelijke man vol met humor. Thuis in zijn specialiteit, repareren van voertuigen. De verplichte keuringen van de voertuigen regelde hij altijd gedurende zijn tijd bij Maximum. Tijdens en voor de rally’s was hij altijd behulpzaam. Als persbegeleider heeft hij later een hele belangrijke rol gespeeld en met zijn presentaties geprobeerd de rallysport voor een ieder begrijpelijker te maken. Kortom een groot verlies voor de rallysport en persoonlijk. Een ieder heeft namelijk een speciaal plekje in hun hart voor Rik.”

Antoon Oostburg ( ex-rally rijder)
“Ben nog steeds “verlamd” .Een goede vriend en een kundig vakman.Hij heeft vorig jaar nog mijn auto tot nieuw leven gebracht.Hij vond niets te moeilijk en altijd kalm.Fanatiek was hij alleen bij discussies in een  rally,vaak had ie gelijk.”

Diego Chin A Sen ( winnaar savanne rally) 
“ Wel Rik heb ik lang geleden leren kennen via de volleybal sport, maar onze echte sportband is bij de rallysport echt gaan bloeien. Rik heeft mij altijd geholpen bij uitzetwerk en wij konden tijdens en na de rally’s altijd heel goed met elkaar omgaan. Rik was een heel fanatieke rally rijder maar tegelijk ook een heel integer persoon. Ik zal onze rally “discussies” enorm missen maar ik ben ontzettend blij dat ik Rik heb mogen leren kennen. Het doet enorm pijn want dit hadden we  niet zien aankomen. Rik waka boen mi mati.”

Gerard Roemer ( Hoofd logistiek savanne rally)
“Rik was iemand die altijd plezier had als het om de rally ging. Dit jaar had ik de opdracht hem te benaderen voor de savanah rally 2020 mijn eerste opmerking was oke dat eord dus awaraplein dat was zijn heliefkoos gebied Hij had een vaste ploeg met zijn partnet Kappel en Kelly Hermelijn. RIP RICK.”

Waddy Sowma ( penningmeester SARK)
“ Een paar woorden om Rik te beschrijven: gedreven hardwerkend, prettige persoon, gemakkelijk in de omgang. Ik heb Rik niet alleen in de rally sport leren kennen maar ook bij Oase bij het zwemmen van onze kinderen. Hij was zeer betrokken bij de prestaties van de zwemmers en ook erg geliefd bij de kinderen: hij was echt hun oom Rik.”

Ceasar Fung A Foek (rally rijder)
“ Rik was een echte rallyman. Hij heeft vele rally’s uitgezet, vooral de rally’s buiten de stad met zijn vaste uitzetploeg. Ik ben een keer narijder geweest geweest van een adventure rally, hij was een hele goede gastheer als hoofduitzetter. Hij en zijn ploeg hebben steeds het  adventure component in de rally hoog in het vaandel en minder het erin laten stinken van de deelnemers in de kisi’s. Buiten de rally was ik klant van Rik en hij heeft vaker mijn auto’s gefixt. Altijd leuk om een praatje te maken bij het ophalen van de auto. Helaas is hij onverwachts veels te vroeg heengegaan. Rest in Peace Rik.”

Raisa Klein ( bestuurslid SARK)
“ Mijn partner en ik rijden nu al 3 jaar rally. Ik heb Rik tijdens de rally’s ervaren als een zeer serieuze man maar ook van de grapjes. Tijdens de afgelopen Savanne Rally hebben wij hem ervaren als deel van het uitzetteam. Voor ons als “beginners” heeft hij ook de tijd genomen om geduldig onze vragen te beantwoorden en situaties uit te leggen. We have lost a beautiful soul, iemand die zijn hart voor de rallysport op de juiste plaats had. Jammer dat wij hem niet langer konden meemaken binnen de rally sport maar voor de korte tijd willen wij zeggen Dankjewel voor de mooie herinneringen Rik, we zullen de Savanne Rally 2019 als onze beste memory bewaren.”

Quaraisy Nagessersing (sr-sportjournalist/ QN – Sports) 
” Vreselijk hoe Rik is heen gegaan. Ik heb hem de rally sport nog binnen zien lopen en hem langzaam aan ook zien groeien binnen de sport. In 2007 won hij ook nog de savanne rally en mocht het jaar daarop als hoofduitzetter zijnde ook nog het commentaar via de televisie doen tesamen met QN – Sports. Rik kende ik vanaf de tijd toen hij als volleyballer succesvolle jaren met Lyecks doormaakte. De laatste keer dat we spraken was toen we na de uitslag van de savanne rally met elkaar aan boord zaten op weg naar Amsterdam. Hij vertelde me nog dat hij een bezoek bracht aan zijn dochter die in de verwachting was. Ik wens heel veel sterkte toe aan zijn vrouw en dochters, de volleybalploeg Lyzecks, de Surinaamse zwembond en de gehele SARK familie. Rust zacht SARK Hall of Famer Rik Schuitemaker.”

Foto: SARK/ QN – Sports