QN Sport+ Television N.V.

River Plate baart opzien met opvallend detail in standbeeld clubicoon

tromoto nv

River Plate heeft opzien gebaard met de presentatie van het standbeeld van clubicoon Marcelo Gallardo. De Argentijnse trainer won liefst veertien prijzen in acht jaar en kreeg daardoor een standbeeld. Zijn sculptuur bevat echter een uitzonderlijk groot kruis.

Twee keer de Copa Libertadores, een keer landskampioen, drie keer de beker, twee keer de Supercopa en nog een handjevol andere prijzen, de erelijst van Gallardo bij River Plate is indrukwekkend. Als eerbetoon voor de Zuid-Amerikaanse oefenmeester is voor het stadion een bronzen standbeeld van acht meter hoog geplaatst.

 

Naast de hoogte is ook de breedte van het beeld opvallend. In Argentinië kijken veel mensen raar op van de extreme uitstulping bij zijn kruis. Nu blijkt dat beeldhouder Mercedes Savall dat bewust zo gedaan heeft. ‘In het voetbal zeggen mensen vaak: je moet ballen hebben’, vertelde hij aan La Nación.

‘Daarom heb ik dat lichaamsdeel iets prominenter gemaakt. Het is een gebaar richting de fans.’ Savall benadrukte dat Gallardo zelf geen moeite had met het detail. ‘Gelukkig vroeg hij niet om uitleg over het beeld, hij liet me in alle rust werken.’

vi.nl