QN Sport+ Television N.V.

Robben troeft Messi en Ronaldo af in CL

robben

Arjen Robben was woensdagavond tegen Manchester United (3-1) met één doelpunt en een assist opnieuw belangrijk voor Bayern München. De Oranje-international presteert ijzersterk in de knockout-fase van de Champions League.

Robben speelde tegen United zijn 77ste Champions League-wedstrijd en voerde zijn productie in de Europese topcompetitie op naar 22 doelpunten. Liefst dertien daarvan maakte de rappe aanvaller in de maanden na de winterstop. Hij deed dat in 35 wedstrijden voor achtereenvolgens Chelsea, Real Madrid en Bayern München.

Robben maakt dus 59 procent van zijn doelpunten in de knockout-fase van de Champions League, een ongekend hoog aantal. Van alle spelers die sinds medio 1992 uitkwamen in de miljoenencompetitie heeft alleen Frank Lampard een hoger percentage, zo berekende Opta. De middenvelder van Chelsea maakte vijftien van zijn 23 treffers in de fase vanaf de achtste finale (65 procent).

De cijfers van Robben in de cruciale fase van de Champions League zijn dus beter dan die van wereldtoppers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Messi liet 31 van zijn 67 goals aantekenen in de tweede helft van een CL-seizoen (46 procent), terwijl Cristiano Ronaldo 31 van zijn 64 doelpunten maakte in die fase (48 procent).

vi.nl