QN Sport+ Television N.V.

Roberto Gödeken geeft ‘jawoord’ als assistent-bondscoach

PARAMARIBO – “In principe heb ik het SVB-bestuur mijn ‘jawoord’ gegeven als assistent van Stanley Menzo die ingaande deze maand is aangesteld als bondscoach. Mijn definitief besluit zal afhangen van het gesprek deze week met hem en van een gesprek met het SVB-bestuur op een nog te bepalen dag.” Dit zegt Roberto Gödeken, die al eerder heeft gewerkt in de functie van assistent-bondscoach, waarvoor hij is benaderd.

 

“Er zijn harde, maar leerzame lessen geleerd uit gebeurtenissen die tot spanningen hebben geleid en dramatisch zijn geëindigd”, zegt hij, doelend op de verwikkelingen met en rond de vorige bondscoach Dean Gorré. Gödeken zegt dat er fouten zijn gemaakt die zich niet mogen herhalen, in het belang van het Surinaamse voetbal. Als hij weer assistent-bondscoach wordt, gaat hij een nieuwe uitdaging tegemoet.

 

Hij ziet het gesprek deze week met Menzo als oriënterend. “Als wij elkaar hebben gevonden, volgt verder overleg met het bondsbestuur.” Hij spreekt wel van “een geweldige mogelijkheid” om assistent van Menzo te zijn en hoopt daarbij zoveel ervaring op te doen die hij kan gebruiken als hij eens bondscoach mocht worden. “Als ik ooit definitief bondscoach word, kan ik mijn voordeel doen met de extra ervaring”, aldus Godeken.

DWTonline.com