QN Sport+ Television N.V.

Roberto Godeken: “ Vrij tevreden met het resultaat”

Diep in de blessuretijd wist Shaquille Cairo gisteravond in het Andre Kamperveen stadion Robinhood van een nederlaag te behoeden; de club is nu 8 wedstrijden op rij in internationaal verband ongeslagen.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd gaf trainer Roberto Godeken aan vrij tevreden te zijn met het resultaat, al was niet de gehele aanwezige media het daar over eens; Robinhood hielp vooral in de eerste 45 minuten tal van kansen om zeep. Echter zegt de oefenmeester zijn uitspraak aan de hand van de vechtlust van zijn team tot aan het eindsignaal.

Godeken zegt ten aanzien van de gemiste kansen dat hij die er natuurlijk graag in had zien gaan en dat scoren ook een deel van het strijdplan was, maar het stukje geluk dat daarbij nodig was ontbrak helaas voor de thuisploeg. Voor de rest denkt hij dat het strijdplan aardig uitgepakt heeft, gezien zij de professionals keihard hebben laten werken wanneer zij onder andere in balbezit waren. Voor het feit dat Independiente tactisch zo sterk speelde, was het van ultiem belang dat zijn jongens uiterst geconcentreerd bleven spelen en dat is heel goed gelukt.

Op de vraag of er over een week een wijziging komt in de tactiek van Robinhood, waar er gescoord moet worden, geeft Godeken aan dat er niet bepaald veel zal veranderen daaraan; het enige wat moet gebeuren is beter doen wat in het AK – stadion minder ging. Ook wist hij erbij te zeggen dat te werken aan de momenten van de spelhervattingen.