QN Sport+ Television N.V.

Robinhood toont karakter en stroomt door naar volgende fase

Fantastisch hoe volwassen Robinhood zich vandaag heeft gedragen tijdens de wedstrijd tegen Ram’s Village Superstars. Nadat de speler Hanley vroeg in de 1ste helft onze landskampioen al in de problemen zette, kwam ook nog bijkijken dat een aantal spelers niet lekker in hun vel zaten; Graves, Fer, Lucas, Rosebel en Sedney zijn daar de voornaamste van en goed beschouwd pakte het middenveld dus niet goed uit. Er was sprake van heel veel foute passes en veel fifty-fifty duels werden ook verloren; de mannen uit St.Kitts & Nevis hadden sowieso een fysiek voordeel ten opzichte van Robinhood. Het balbezit was qua percentage nog wel meer in het voordeel van de roodgroenen, maar Village Superstars hadden wel de betere kansen. Kort voor rust maakte Kohinor nog een machtige redding om de 2 – 0 te voorkomen.

Ook in de 2de helft was de opponent dichtbij een doelpunt, maar in een 1 tegen 1 situatie kon Kohinor erger voorkomen.Van een duidelijke verandering in het spel van Robinhood was er pas sprake toen de spelers Dalfour en Cairo invielen voor respectievelijk Sedney en Fer; de druk op de tegenstander was er al, maar werd in een keer dubbel zo groot en St.Kitts kwam er niet onderuit. Desondanks bleef de perfecte eindpass uit. In de 62ste minuut haalde Lucas verwoestend uit vanaf de 2de lijn; de bal sloeg tegen de touwen en het Robinhood publiek gilde het uit van blijdschap; 1 – 1.

In het laatste kwart openden de roodgroenen een slotoffensief; de ingevallen Mitchell Kisoor liet ongelukkigerwijs 2 hele goede kansen liggen waardoor de strijd gecontinueerd werd met de strafschoppenserie. Village Superstars zou de 1ste feilloos langs Kohinor schieten, terwijl Gilberto Eind zijn omzet namens Robinhood gestopt zag worden door doelman Zaykeese Smith. Ook penalty nummer 2 en 3 konden net niet gepareerd worden door Kohinor, terwijl Baja en Ac Keini de wedstrijd de serie nog gaande hielden. Met nog 2 strafschoppen te gaan was alle hoop gevestigd op Claidel Kohinor en niet zomaar; met een fantastische duik naar de linkerhoek hield hij de 4de strafschop uit het doel.

Kohinor die bekend staat om een fluwelen traptechniek belastte zich met de volgende strafschop en schoot overtuigend raak. De druk lag nu bij de laatste strafschoppennemer van Village Superstars; deze bezweek echter en zette met zijn misser Stefano Rijssel in  de positie de pk-serie te beslissen in het voordeel van de Surinaamse kampioen; de moegestreden nummer 10 van Robinhood klaarde met een overtuigend genomen strafschop het karwei.

Door deze overwinning dendert de ploeg onder Roberto Godeken door naar de halve finale.