QN Sport+ Television N.V.

Robinhood verslikt zich in Nishan ’42

Nu het om de knikkers gaat, heeft Robinhood steken laten vallen. In haar eerste wedstrijd van het eerstedivisieseizoen van de Surinaamse Voetbalbond ging de club zaterdagavond in het Franklin Essed Stadion met 0-1 ten onder tegen Nishan ’42.

Voor de ploeg uit district Commewijne zoete wraak nadat ze in de Stars Cup klop had gekregen van Robinhood, dat nu onder leiding staat van Roberto Gödeken tot vorig jaar nog coach van Nishan ’42. Tegen zijn oude vereniging ging het al vroeg mis voor Gödeken. Hij zag zijn doelman, Claidel Kohinor, een houdbare bal loslaten, waardoor Abidsengo Kejansi het leder in het lege doel kon plaatsen; 1-0.

Robinhood, in het voorseizoen winnaar van de Stars Cup en het ‘Buren helpen Buren’-sterrentoernooi, probeerde terug te slaan maar had vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde. In de 44ste minuut bijvoorbeeld bracht de deklat redding voor Nishan ’42. Ook kort vóór het eindsignaal hield de deklat de gelijkmaker van Robinhood eruit.

In het Ronnie Brunswijk Stadion in district Marowijne dat er pover uitzag, kwam landskampioen Inter Moengotapoe niet verder dan 0-0 tegen het bezoekende Transvaal. De ontmoeting begon later dan gepland omdat het speelveld niet was belijnd. Ook mocht de cameraploeg van SCCN het duel niet filmen. In de andere partij van zaterdag wist Voorwaarts in het Letitia Vriesde Sportcomplex in district Coronie met 1-0 te winnen van West United.

dwtonline.com