QN Sport+ Television N.V.

Romelu Lukaku schiet er drie in voor België, Dusan Tadic wijst Servië de weg

België is onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de EK-kwalificatie begonnen met een ruime overwinning op Zweden. In Solna wonnen de Belgen dankzij drie treffers van Romelu Lukaku met 3-0.

 

 

De Duitser Tedesco is de opvolger van Spanjaard Roberto Martínez, die na de vroege uitschakeling op het WK in Qatar stopte bij de Rode Duivels en afgelopen donderdag zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Portugal met 4-0 won van Liechtenstein.

 

PSV’er Johan Bakayoko maakte als invaller zijn debuut voor België en tekende voor de assist bij de 3-0. Lukaku (29) is al goed voor 71 goals voor de Belgen. Bij de Zweden viel de 41-jarige Zlatan Ibrahimovic een klein kwartier voor tijd in.

 

tromoto nv

 

Tadic wijst Servië de weg
Servië is aan de kwalificatie voor het EK begonnen met een overwinning op Litouwen. Dusan Tadic speelde een belangrijke rol bij de zege van 2-0 in Belgrado.

 

Tadic zette Servië na ruim een kwartier op voorsprong. De aanvoerder van Ajax deed dat na voorbereidend werk van Juventus-speler Filip Kostic, die ook nog eens voor FC Groningen uitkwam. Vrij snel na de hervatting werd het 2-0 door Dusan Vlahovic. Bij deze treffer kwam de assist van Tadic. Ongeveer een kwartier voor tijd werd Tadic vervangen.

In dezelfde groep won Montenegro bij Bulgarije, 0-1. Nikola Krstovic maakte het doelpunt.

ad.nl