QN Sport+ Television N.V.

Ronaldo haalt neus op voor brons

Cristiano Ronaldo heeft de Portugese selectie in Rusland verlaten. De aanvaller (143 caps, 75 goals) laat de strijd om het brons schieten, omdat hij naar zijn pasgeboren tweeling wil.

“Hoewel mijn twee zoons al waren geboren, heb ik mij met ziel en zaligheid ingezet voor het nationale team”, begint aldus 32-jarige vedette, die net als bij zijn eerste zoon gebruik heeft gemaakt van een draagmoeder, zijn verklaring op Facebook.

“Helaas hebben we ons sportieve doel niet kunnen verwezenlijken, maar ik weet zeker dat we het Portugese volk vreugde kunnen blijven bieden. De houding van de voorzitter van de Portugese voetbalbond en de nationale ploeg hebben mij geraakt. Dat zal ik niet vergeten. Ik ben heel blij dat ik eindelijk bij mijn kinderen kan zijn.”

Portugal werd woensdag de weg naar de finale versperd door Chili. Na 120 minuten stond het nog 0-0, waarna de Zuid-Amerikanen wonnen na strafschoppen. Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani misten, waardoor Chili met 3-0 won.

In de troostfinale wacht de Portugezen een duel met de verliezer van de wedstrijd tussen Duitsland en Mexico, die donderdag wordt gespeeld.

Telesport