QN Sport+ Television N.V.

Ronaldo haalt vlak voor Gouden Bal-uitreiking uit naar baas France Football

Cristiano Ronaldo heeft uren voor de uitreiking van de Ballon d’Or uitgehaald naar Pascal Ferré, de hoofdredacteur van France Football. Het tijdschrift organiseert de verkiezing ieder jaar, maar Ferré deed in aanloop naar de uitreiking uitspraken die bij Ronaldo in het verkeerde keelgat schoten.

Lionel Messi maakt maandag kans op zijn zevende Ballon d’Or en volgens Ferré zou Ronaldo daar niet blij mee zijn. De Portugees heeft volgens de hoofdredacteur nog maar één doel: ‘Ronaldo wil stoppen met meer Ballon d’Ors dan Messi. Dat weet ik omdat hij dat tegen me heeft gezegd’, zei Ferré eerder.

 

In een lang relaas op Instagram veegt Ronaldo de vloer aan met Ferré. ‘Hij liegt en gebruikt mijn naam om zichzelf en zijn tijdschrift te promoten’, begon de Portugees. ‘Het is onacceptabel dat iemand die het uitreiken van zo’n prestigieuze prijs organiseert op zo’n manier mag liegen. Het is totaal respectloos richting iemand die France Football en de Ballon d’Or altijd heeft gerespecteerd.’

Volgens Ronaldo loog Ferré maandag opnieuw. De aanvaller van Manchester United is volgens hem afwezig bij de uitreiking omdat hij in quarantaine zit. ‘Het zijn geruchten die totaal onnodig de wereld in zijn geholpen. Ik wil de winnaar altijd feliciteren. Sportiviteit en fair-play hebben me tijdens mijn carrière de weg gewezen.’

Ronaldo heeft naar eigen zeggen een heel andere ambitie dan Messi aftroeven. ‘Ik win voor mezelf en voor de clubs waarvoor ik speel. Ik win niet van iemand. Mijn grootste ambitie is om nationale en internationale prijzen te winnen voor mijn club en mijn land. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen die profvoetballer wil worden. Mijn naam moet in gouden letters in de geschiedenisboeken van het voetbal terechtkomen. Ik sluit af door te zeggen dat ik me al focus op de volgende wedstrijd met United. En de rest? De rest is de rest…’

vi.nl