QN Sport+ Television N.V.

Rosberg waarschuwt Russell: ‘Hamilton haat het om van teamgenoot te verliezen’

Oud-Formule 1-coureur Nico Rosberg waarschuwt George Russell dat Lewis Hamilton het ‘met een passie haat om van zijn teamgenoot te verliezen’ en dat de zevenvoudig wereldkampioen daardoor ‘ultragemotiveerd’ zal zijn om hem te verslaan.

Na negen races staat Russell vierde in het kampioenschap met 111 punten, een stuk meer dan teamgenoot Hamilton wiens teller op 77 punten staat. Oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg is dan ook onder de indruk van Russell, die zich goed kan meten met de zevenvoudig wereldkampioen.

“George doet het geweldig, fenomenaal zelfs aangezien die auto lastig te besturen is”, zegt Rosberg in Any Driven Monday van Sky Sports F1. “Hij is briljant: hij is constant, rijdt goed zonder fouten te maken en haalt er altijd het maximale uit”, prijst de wereldkampioen van 2016 de teamgenoot van Hamilton.

Rosberg is bovendien onder de indruk van het besluit op zaterdag om de intermediates in te ruilen voor de slicks. Die gok pakte verkeerd uit, maar hij was wel de enige die het probeerde. “Je zou denken dat ze het veilig willen houden en opnieuw een vierde of vijfde plek zullen veiligstellen, maar nee”, zegt Rosberg. “Hij zei: ‘Ik ga de slicks monteren, ik geef alleen om de poleposition.’ Dat is echt fantastisch.”

Veel lof voor Russell dus, maar Rosberg heeft ook een goed woordje over voor zijn oud-teamgenoot Hamilton. “Lewis rijdt op zijn best. Hij heeft alleen een ongelofelijk ongelukkig seizoen gehad met allerlei dingen die hem tegenzaten. Dit was een normaal weekend en hij heeft geleverd op de gebruikelijke gave manier.”

Mercedes boft volgens Rosberg dan ook met zo’n rijdersduo. Wel heeft hij nog een waarschuwing voor Russell. “Vergis je niet: Lewis haat het met een passie om van zijn teamgenoot te verliezen, hij zal dus ultragemotiveerd zijn en heel hard pushen”, weet de Duitser uit ervaring.

DTSNV

Foto: Motorsport Images

Bron:Formule1.nl