QN Sport+ Television N.V.

Ruckers herstelt zich tegen SCVU

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Ruckers heeft de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) zondagavond in de verkorte mannenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) met 79-62 verslagen. Met de triomf is wraak genomen op de tot nog toe enige nederlaag tegen De Arend, dat op 11 september met 94-87 won.

“Dat verlies heeft ons zeker wakker geschud”, gaf Ruckers-aanvoerder Xavier Elburg toe. “Maar het is vanavond toch niet gegaan zoals we wilden.” Elburg vond de game stroef “en daarnaast kwamen mijn teamgenoten laat in de game”. De captain ergerde zich aan het wedstrijdverloop.

 

“We speelden op een gegeven moment niet meer samen.” SCVU hield de spanning tot halverwege de openingsperiode goed erin voordat Chaief Elburg het ijs brak met een threepointer en Ruckers de tweede quarter met 16-11 inging. Opeenvolgende threepoint-plays van Kelvin Monkau zorgden voor een 38-23 ruststand.

Elleboogstoot

Ruckers hield grip op het spel, maar SCVU gaf niet op. Sergio Panka kreeg met nog 5:49 in het tweede kwart een ongelukkige elleboogstoot in het gelaat en moest met een bloedende neus naar de kant. Toch hielp hij SCVU om de achterstand in de voorlaatste periode tot 35-40 in te lopen. Ruckers hergroepeerde en sloot de fase af met 61-47.

 

In de redelijk goed gevulde Ismay van Wilgensporthal bleef SCVU achter de feiten aanhollen. Het team zag de favoriet het duel met 79-62 afmaken. “Dit is nog niet alles”, waarschuwde Ruckers-captain Elburg. “Er is nog meer, dus de andere tegenstanders zijn opgepast.”

Pover trainingsbezoek

Het verlies van SCVU typeerde SCVU-aanvoerder Panka als “het resultaat van een pover trainingsbezoek van ons. We hebben de rekening gepresenteerd gekregen.” Het trainingsbezoek was naar zijn zeggen nog redelijk goed in de eerste ronde. “We waren vanavond duidelijk niet goed ingespeeld op elkaar. De nederlaag lag meer aan onszelf dan wat anders.”

 

DTSNV

Bjorn Ewijk werd met negentien punten topscorer bij Ruckers. Chaief en Xavier Elburg droegen achttien om zeventien punten bij. Lordenzio Weibolt scoorde veertien punten voor SCVU, terwijl Panka met dertien eindigde.

Dwtonline.com