QN Sport+ Television N.V.

Russell hoopte na startcrash weer mee te doen: ‘Vroeg marshals auto niet aan te raken’

George Russell had gehoopt dat hij na de startcrash op Silverstone weer mee kon doen bij de herstart. Hij had marshals expliciet gevraagd de auto niet aan te raken, maar omdat de Mercedes W13 al op de takelwagen stond kon hij een herstart uit zijn hoofd zetten: “Het is echt frustrerend.”

Bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het al vóór bocht 1 fout tussen Guanyu Zhou, George Russell en Pierre Gasly. Laatstgenoemde kwam in de sandwich terecht en kwam in aanraking met Russell, wiens Mercedes vervolgens tegen de Alfa Romeo van Zhou knalde. Zhou kwam daarbij ondersteboven op de baan terecht, gleed door en stuiterde over de bandenstapels tegen de hekken aan.

De race werd snel stilgelegd en Russell, wiens Mercedes licht gehavend was, sprong uit de auto om naar Zhou te sprinten om te kijken of hij in orde was. “Ik zag dat er een rode vlag gezwaaid werd, dus ik wist dat veilig was om uit de auto te springen”, zei Russell na de race. “Ik wilde zien of hij in orde was en of ik op een of andere manier kon helpen. Toen ik terugkeerde kon ik de auto om een of andere reden niet aan de praat krijgen. Ik weet niet, er was geen reden waarom ik dat niet kon omdat de auto in orde was.”

Daar baalde Russell van, aangezien hij graag weer had meegedaan en het gevoel had voor een goed resultaat te kunnen gaan. “Ik rende terug naar het team om het te controleren en toen ik terugkwam, stond de auto al op de takelwagen, dat betekende dat ik niet meer kon herstarten”, legt Russell uit. “Ik vroeg de marshals nog om de auto niet aan te raken en er bleek uiteindelijk ook niks mis te zijn met de auto, op een lekke band na dan.”

“Het is echt frustrerend omdat we de pace hadden om terug te komen tot minstens de zesde plek”, vervolgt Russell. “Zoveel emoties, maar ik ben blij dat Zhou in orde is. Het is verschrikkelijk om zo’n crash te zien.”

DTSNV

Foto: Motorsport Images

Bron:Formule1.nl