QN Sport+ Television N.V.

‘Russische bond polst Hiddink voor terugkeer’

De Russische voetbalbond hoopt na de vroege uitschakeling maandag op het EK in Frankrijk op een terugkeer van Guus Hiddink.

Hiddink zou persoonlijk gepolst zijn voor een technische functie in de aanloop naar en tijdens het WK van 2018 in Rusland. Als gastland hoeven de Russen geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

In plaats daarvan is een intensief programma opgesteld dat ervoor moet zorgen dat het land beter presteert dan in Frankrijk het geval was.

De 69-jarige trainer, die al eerder liet weten nog niet met pensioen te gaan, wilde niet reageren op het nieuws. “Ik ben net klaar met een intensieve klus bij Chelsea. In juli vier ik nog vakantie, pas daarna ga ik weer aan voetballen denken”, liet hij weten aan Voetbal International.

Hiddink was tussen 2006 en 2010 al bondscoach van Rusland. Onder zijn leiding haalde het land op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk de halve finales. Het WK in 2010 liep de ploeg echter mis na een nederlaag tegen Slovenië in de kwalificatie.

Op het EK in Frankrijk werd Rusland al in de poulefase uitgeschakeld. De ploeg begon redelijk aan het toernooi met een gelijkspel tegen Engeland (1-1), maar verloor achtereenvolgens van Slowakije (1-2) en Wales (0-3). Bondscoach Leonid Slutsky kondigde direct na de uitschakeling zijn vertrek aan.